Advies

Planten en onderhoud

Coniferen voor een haag worden met een kluit geleverd. Dit kluitje is ingebonden met jute. Om te voorkomen dat de kluit uit elkaar valt en de wortels bloot komen te liggen is het belangrijk de jute erom te laten zitten. Jute is natuurlijk afbreekbaar. Met poten kan de jute gewoon mee de grond in. Het gat of de geul waar de coniferen in komen te staan moet voldoende diep zijn. Er moet minimaal 10 cm grond over de kluit heen komen. Na het plaatsen van de coniferen in de geul is het zaak dat de grond goed om de kluit heen komt. Dus aanduwen of met een spa de grond er goed rondom verdelen is belangrijk. Er mogen geen grote holten onder de kluit komen. Voor langere afstanden is het raadzaam een lijntje te spannen zodat de geul recht gegraven kan worden.

Na het poten zijn er nog een paar dingen van belang. In droge perioden is het raadzaam om de coniferen goed water te geven, liefst iedere dag.. Let wel op dat de wortels niet in het water blijven staan. Als deze te lang nat zijn, ontstaat er verrotting en zullen de bomen het moeilijk krijgen of zelfs doodgaan. Wanneer de planten zichtbaar aanslaan is het wortelen al goed op gang en kan het water geven rustig afgebouwd worden.

Begin niet direct te snoeien. Laat de coniferen eerst goed aanslaan. Als de coniferen hoger en breder zijn dan de maat die u wenst kunt u gaan snoeien. Zet de coniferen terug naar de hoogte en breedte die u hebben wilt. Laat de onderkant iets breder dan de bovenkant. Hier leest u meer over snoeien.

Koop hier uw coniferen.


Breng ons een bezoek
Bent u benieuwd hoe onze kwekerij eruit ziet? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding op onze coniferenkwekerij. Waar u uit de verschillende soorten uw haagconiferen kunt zoeken. De kwekerij is elke zaterdag geopend. Wilt u liever op een andere dag langskomen, dan kunt u een afspraak maken. Samen kijken we dan rustig rond en vinden we de voor u geschikte boom.

« Terug