Snoeien/scheren

 |  Advies Coniferen

Coniferen hagen zijn groenblijvend en geven daardoor veel privacy. Maar hoe houden we de Conifeer netjes in model en hoe groeit de Coniferen haag zo snel mogelijk dicht?

Coniferen snoeien is niet moeilijk. Het snoeien van coniferen is belangrijk en daarom moet u het Coniferen snoeien niet overslaan. Het is raadzaam om het snoeien 2x per jaar uit te voeren. Snoeien coniferen zorgt voor een mooie volle haag. Ook als u de Conifeer niet als haag in uw tuin heeft maar los doet u er goed aan om 2x per jaar uw Conifeer boom snoeien. Wanneer Conifeer snoeien op de juiste tijden gedaan zal worden zal deze gaan vertakken waardoor er snelle een dicht vol geheel zal ontstaan. 

Wanneer Coniferen snoeien?

De Conifeer snoeien doet u in het voor en najaar. Een Conifeer snoeien kan wat schade geven aan de conifeer. Om de snoei schade te beperken snoeit u de Coniferen tijdens een bewolkte dag. Coniferen snoeien vorst is zeer af te raden. De conifeer kan zich dan niet goed herstellen.

De Conifeerhaag snoeien kunt u het best met de heggenschaar doen. U kunt de Coniferen snoeien met zowel een hand heggenschaar of een elektrische heggenschaar. U knipt alle uitstekende takken weg ook de kleine takjes. Maak iedere knipbeurt even diep. Te diep scheren leidt tot rode plekken in de haag. Deze zullen moeilijk weer dicht trekken. 

Conifeer bomen die los zijn geplant, noemt men Solitair geplante coniferen. U kunt deze van jongs af aan al in een vorm snoeien. Snoei vanaf het begin in die vorm die u hebben wilt. Bij een piramide is het raadzaam om de top er pas uit te knippen totdat deze de hoogte heeft bereikt die u wenst. Knip een blok of spiraal steeds zoveel mogelijk in dezelfde vorm. Ook hiervoor geldt dat te diep snoeien bruine plekken geeft.

 

 

« Terug