X

Corona-update:

* U mag onze kwekerij bezoeken, maar alleen als u een afspraak hebt gemaakt.

* Wilt u uw bestelling komen afhalen, dan is dit mogelijk op afspraak.

* Tijdens de lockdown kunt u wel uw bestelling plaatsen. Leveringen gaan gewoon door.

* Wij rekenen op uw begrip en hopen u vanaf 15 maart weer te mogen begroeten.

Door de drukte in het plantseizoen en het Corona-virus zijn onze levertijden langer dan normaal. Het kan dus wat langer duren voordat de coniferen in je tuin staan. Wij werken al met extra handjes en doen ons uiterste best om je z.s.m. te laten genieten van de bestelling. 

* Lees meer: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

  Taxus baccata 125-150

  venijnboom
  De Taxus Baccata is een groenblijvende haagplant met een glanzende, donkergroene kleur. Taxus is een redelijk snelgroeiend soort, en verdraagt erg goed snoei. Doordat de Taxus erg compact vertakt vormt zich met de jaren een mooie strakke haag. Om deze reden is het een veelgebruikte soort voor de grote, maar ook de kleine tuin. De Taxus Baccata is een oersterk soort, winterhard, en dus zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat.

  Specificaties

  Groei 25-30cm
  Winterhardheid Zeer winterhard
  Standplaats Zon / Halfschaduw
  Grondsoort Humusrijk, kalkhoudend en waterdoorlatende grond

  Vragen of advies:

  T. 0344 22 81 01

  Eigenschappen Taxus Baccata:

  • Taxus Baccata bereikt een groeihoogte van 12 tot 15 meter.
  • Heeft een donkergroene glanzende kleur. Dichter naar de grond wordt hij lichter.
  • Is zeer gemakkelijk terug te snoeien naar de hoogte van uw wens.
  • De Venijnboom is een wintergroene boom.
  • Winterhard. Zelfs tegen strenge en koude winters.
  • Taxus Baccata wordt geleverd met kluit.
  Aanplant: Plant de Taxus baccata haag aan met nieuwe tuingrond. Zo krijgt de haag voor het eerste jaar voldoende voeding mee. Laat bij de aanplant de kluit dicht: het jute en evt. ijzer mag niet verwijderd worden, dit dient ter bescherming van de wortels. Wordt dit wel verwijderd, dan vervalt de hergroeigarantie. Na de aanplant van de Taxus Baccata geeft u de haag direct water. Zorg dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet drijfnat ivm wortelrot. Snoei: Voor een mooie strakke haag snoeit u de Taxus baccata minimaal 2 keer per jaar. Snoei niet na augustus om de jonge twijgen de tijd te geven om af te harden voor de winter. De Taxus Baccata kunt u flink snoeien, zelfs op het oude hout kan dit soort nog uitlopen. Zorg bij de snoei dat de onderkant iets breder blijft dan de bovenkant. Als u dit doet ontvangen alle delen van de Taxus Baccata voldoende zonlicht. Voor de snoei van de Taxus Baccata is een scherpe en schone snoeischaar of heggenschaar zeer belangrijk. Bemesting: In het voorjaar kunt u de Taxus Baccata bemesten met mest van DCM voor hagen, taxus en coniferen.

  Ik wil een vraag stellen over:
  Taxus baccata 125-150

  • *Verplichte velden