Thuja occidentalis 'Brabant' 60-80

Westerse Levensboom
De Thuja occ. 'Brabant' Westerse Levensboom is zeer geschikt voor grote en kleine hagen. Als de Thuja regelmatig wordt geknipt vormt hij zich binnen korte tijd tot een dichte haag. Wordt de conifeer niet geknipt, dan groeit hij in een kegelvormige boom. Deze Brabant wordt gekweekt op eigen kwekerij. Er zijn diverse maten leverbaar. De conifeer worden geleverd met kluit met daaromheen gegaast jute, deze mag met het planten niet verwijderd worden.

Specificaties

Groei 25-30 cm per jaar
Winterhardheid Zeer winterhard
Standplaats Zon / Halfschaduw
Grondsoort Vochtige, waterdoorlatende grond.

Vragen of advies:

T. 0344 22 81 01

De  meest verkomende én meest verkochte haagconifeer is de Thuja occ. 'Brabant'. De Thuja occ. 'Brabant' groeit zich in korte tijd uit tot een mooie volle haag, en is winterhard en wintergroen. In de beginjaren kan deze echter een bruine gloed krijgen in de winter. De Thuja occ. 'Brabant' wordt met zorg gekweekt op eigen kwekerij en heeft  volledige hergroeigarantie. De standplaats voor de Thuja occ. 'Brabant' is zowel volle zon als halfschaduw. 
 
De Thuja occ. 'Brabant' heeft dus een flink aantal positieve eigenschappen:
  • Thuja occ. 'Brabant' vormt zich in korte tijd tot een dichte haag. De vorm van de Thuja occ. 'Brabant' hangt af van uw snoeigedrag, als u niet snoeit zal deze uitgroeien tot een kegelvormige boom.
  • Makkelijk te snoeien.
  • De Westerse Levensboom kleurt in de lente zomer geel/groen en in het najaar kleurt hij met een bruine gloed.
  • Is winterhard en groenblijvend.
  • Thuja occidentalis 'Brabant' kan op iedere grondsoort geplant worden.
  • Standplaats kan zowel in zon als half schaduw.
  • De groeihoogte per jaar van de Thuja is 25 tot 30 centimeter.

Aanplant:

Plant de Thuja Brabant haag aan met nieuwe tuingrond. Zo krijgt de haag voor het eerste jaar voldoende voeding mee. Laat bij de aanplant de kluit dicht: het jute mag en evt. ijzer mag niet verwijderd worden, dit dient ter bescherming van de wortels. Wordt dit wel verwijderd, dan vervalt de hergroeigarantie.

Na de aanplant van de Thuja Brabant geeft u de haag direct water. Zorg dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet drijfnat ivm wortelrot.

 

Snoei:

Snoei de Thuja Brabant regelmatig. Hierdoor ontstaat een mooie dichte haag. Snoei de Thuja Brabant minimaal 2x per jaar in juni en september. Snoei alleen de groene delen, anders bestaat de kans dat de haag niet meer uitloopt. Voor de snoei van de Thuja Brabant is een scherpe en schone snoeischaar of heggenschaar zeer belangrijk. Zorg bij de snoei dat de onderkant iets breder blijft dan de bovenkant. Als u dit doet ontvangen allen delen van de Thuja Brabant voldoende zonlicht.

 

Bemesting:

In het voorjaar kunt u de Thuja Brabant bemesten met Coniferenmest van DCM.

Ik wil een vraag stellen over:
Thuja occidentalis 'Brabant' 60-80

  • *Verplichte velden