Coniferen snoeien

Yvonne haag snoeien koop YvonneDe meeste haagconiferen zijn twee keer per jaar aan snoeien toe. De eerste keer eind mei en de tweede keer eind augustus. Om de conifeer te beschermen tegen vorst schade is het raadzaam om de haag gesnoeid te hebben voor het einde van september. In het voorjaar kan de coniferenhaag een eind terug gesnoeid worden maar niet verder dan het oude hout. Er moet nog groen op zitten om uit te kunnen lopen, coniferen lopen nauwelijks uit vanaf de stam. Wanneer de conifeer later in de zomer wordt gesnoeid (eind juni, juli) dan is eenmaal snoeien per jaar bij diverse soorten voldoende. Dit geld onder andere voor de Thuja Gelderland, Thuja Brabant, Thuja Smaragd, Thuja Martin en de Yvonne. In warme perioden is het raadzaam om op een bewolkte dag te snoeien zodat de coniferen niet verbranden.

Enkele soorten coniferen hebben een snelle groei en zullen vaker gesnoeid moeten worden. Een sterk voorbeeld hiervan is de Leylandii, deze kan wel tot acht keer per jaar gesnoeid worden. Het hele jaar door.

Een conifeer is te snoeien met zowel een elektrische heggenschaar als met de hand. De beste vorm om de coniferenhaag in te snoeien is iets schuin, van de onderkant mag de haag net wat breder zijn dan aan de bovenkant. Op deze manier valt er over het hele oppervlak licht en zal de coniferenhaag goed groeien en nieuwe scheuten blijven ontwikkelen.

Ook de taxushagen zijn op dezelfde manier en tijden te snoeien. Taxus is een langzamere groeier en er zal dus ook minder af geschoren hoeven worden.

Betrouwbaar advies
Op onze coniferenkwekerij werken zeer ervaren mensen. Dagelijks zijn wij in de kwekerij bezig met het onderhouden van het aanbod. Hierdoor kunt u gedegen advies verwachten bij de aankoop van uw coniferen, planten en struiken.  Ook voor vragen over de verzorging ervan kunt u bij ons terecht. 

Breng ons een bezoek
Bent u benieuwd hoe onze kwekerij eruit ziet? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding op onze coniferenkwekerij. Waar u uit de verschillende soorten uw haagconiferen kunt zoeken. De kwekerij is elke zaterdag geopend. Wilt u liever op een andere dag langskomen, dan kunt u een afspraak maken. Samen kijken we dan rustig rond en vinden we de voor u geschikte boom.


Maak een afspraak

Coniferen.nl helpt u graag bij de aanschaf van prachtige coniferentaxus en laurieren. Bekijk daarom het aanbod in onze coniferen webwinkel of neem contact op voor een afspraak op onze kwekerij. Bel naar 06 – 42 23 22 00 of stuur een e-mail naar info@coniferen.nl