Thuja Martin

Thuja plicata Martin

v.a.: € 7,50

Formaat
Hoogte 125-150, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 125-150
Najaar 2023
€ 7,50
Hoogte 150-175, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 150-175
Najaar 2023
€ 11,50
Hoogte 175-200, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 175-200
Najaar 2023
€ 16,50
Prijs totaal
delivery icon

Thuisbezorgd in NL voor € 40,00 per order (m.u.v. de Waddeneilanden)

Stel een vraag

De Thuja Martin is een wintergroene haagconifeer die bekend staat om zijn compacte groeiwijze. Na het snoeien komt er een heerlijke geur vrij. Deze conifeer is leverbaar in verschillende maten. Topkwaliteit gegarandeerd bij Coniferen.nl!

Thuja Martin is alleen leverbaar van oktober t/m april.

Onze voordelen:

  • Rechtstreeks uit onze eigen kwekerij
  • De grootste in Coniferen en Haagplanten
  • Hergroeigarantie
  • Voor €40,00 thuisbezorgd

Thuja Martin (Thuja plicata Martin)

Belangrijkste eigenschappen van de Thuja Martin

 Blijft het hele jaar door groen
 Zeer winterhard
 Eenvoudig te verzorgen
 Snelle groeier
 Heerlijk geurend na snoei
 Ideaal als haag of solitair

De Thuja Martin (Thuja plicata Martin) is een schitterende haagconifeer met een groen tot donkergroene kleur, die tussen de 4 en 6 meter hoog wordt. Deze Thuja occidentalis is een snel groeiende conifeer en is geschikt voor elk soort tuin. U kunt deze conifeer gewoon online kopen! Hij is niet alleen zeer geschikt als groenblijvende haag: ook solitair steelt deze wintergroene conifeer de show. Ook voor het maken van een gemengde haag is deze conifeer erg geschikt. De Thuja plicata wordt ook wel Thuja occidentalis, Thuja plicata Gelderland of de rezeunlevensboom genoemd en behoort tot de wintergroene hagen. Thuja plicata Gelderland wordt ook wel eens verward met de Thuja occidentalis Brabant. Dit zijn echter twee verschillende conifeer soorten. Meestal wordt de conifeer groter dan 4 meter. De Thuja occidentalis is erg geschikt voor het Nederlandse klimaat van nu en wind- en klimaatbestendig. Hierdoor is de conifeer ook geschikt om in winderige- of stedelijke gebieden geplant te worden. Het blad van reuzenlevensboom Martin is groen tot donkergroen en heeft een mooie glans. De groenblijvende haag kan zowel in de volle grond als in een pot aangeplant worden en is makkelijk in onderhoud. De Martin snoeien hoeft maar één of twee maal per jaar. Na het snoeien van de groenblijvende conifeer komen er bovendien heerlijke aromatische geuren vrij. De kegelvormige vruchten van de Thuja plicata Gelderland worden na verloop van tijd bruin. Een Thuja Martin kopen doet u online bij Coniferen.nl. Bekijk ook onze andere planten online, of kom langs op onze kwekerij in het Betuwse Lienden!

Thuja Martin bemesten

De Thuja plicata is een sterke, winterharde conifeer die weinig onderhoud vereist. Eventueel kunt u de Thuja plicata jaarlijks bemesten (vanaf 2 jaar na de aanplant). Doe dit in het begin van het voorjaar, als het groeiseizoen nog niet begonnen is. Geef nooit te veel mest. Gebruik voor het bemensten van de reuzenlevensboom coniferenmest of compost te gebruiken. Ga eerst de Martin snoeien en bemest pas daarna de conifeer. Zo geeft u de groenblijvende haag, of de solitaire Thuja occidentalis een goede basis om te groeien.

Thuja Martin conifeer snoeien

De Thuja Martin snoeien is erg belangrijk om te doen, zeker als u hem als haagconifeer in uw tuin heeft geplant. De groenblijvende haag snoeien, of de solitaire Martin snoeien, doet u om een mooie, strakke haag met fris en jong blad te creëren. Coniferen snoeien doet u ongeveer twee maal per jaar. De eerste keert snoeien is raadzaam rond de maand april/mei de tweede keer dat u de Martin gaat snoeien kunt u dit het best in de vroege herfst doen, rond de maand augustus / september. De Martin snoeien ná september is niet raadzaam, de kans op schade door vorst wordt dan groter. Daarom is het begin van de herfst de juiste tijd. Zo gaat uw reuzenlevensboom netjes en gezond de winter in en wordt de wintergroene conifeer een heus pronkstuk in uw tuin. Ook de jonge conifeer kunt u snoeien, zo groeit de conifeer prachtig dicht en wordt hij niet té breed. Wij raden u aan om met een gewone heggenschaar de coniferen te snoeien (schoon en scherp). De haag snoeien doet u bij voorkeur op een bewolkte dag.

Tip: Let er bij het snoeien van de conifeer op dat u niet in het oude hout knipt. Als u dit toch doet kan dit onherstelbare schade aan de conifeer veroorzaken.

Thuja Martin water geven

De Thuja Martin, ook wel de reuzenlevensboom genoemd, is behoorlijk gevoelig voor droogte. Vooral in het begin heeft deze conifeer wat hulp nodig. Wij raden u dan ook aan om de conifeer regelmatig water te geven, zeker in de eerste jaren na aanplant. In droge periodes is het belangrijk om de kluit van de conifeer 2 keer per week een hele emmer water te geven. Giet dit langzaam bij de kluit, zodat de wortels van de Thuja occidentalis het vocht goed op kunnen nemen. Bij een gemengde haag is het ook belangrijk om dit bij alle coniferen in de haag zo te doen. Zo blijven de wintergroene hagen het hele jaar mooi en kan de conifeer uw tuin optimaal sieren.

Thuja Martin planten

De Thuja Martin planten doet u in vochtige grond, omdat de conifeer, of de (gemengde) haag, veel water nodig heeft om te kunnen groeien. Verder stelt hij weinig eisen aan de grondsoort. De reuzenlevensboom kan zowel op de volle grond staan als in een pot. Hij staat het liefst op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. De reuzenlevensboom Martin wordt door ons geleverd met een juten zak om de kluit. Als u deze zak verwijdert kunnen de blote wortels van de conifeer beschadigen en vervalt de hergroeigarantie. Graaf een aanplantgat dat 10 centimeter dieper en 10 centimeter breder is dan de kluit en zet de blote wortels er vervolgens in. Het is belangrijk dat de grond los is, zodat vocht goed opgenomen kan worden door de blote wortels na het aanplanten. Tevens is het belangrijk dat de grond van de reuzenlevensboom goed vruchtbaar is. Meng er altijd wat vruchtbare Vivimus door voor een geslaagde aanplant. Hierna is het belangrijk om de conifeer voldoende, maar niet te veel water te geven. Bij het planten van een haag raden we u aan om aan weerszijden van de stam een boompaal te plaatsen. U verbindt deze palen gemakkelijk aan de stam met behulp van een touwtje.

Tip 1: Bent u van plan om een prachtige (gemengde) wintergroene haag te creëren? Plant dan 3 coniferen per strekkende meter. Op die manier geeft u ze de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen.

Tip 2: Ziet u ertegenop om 1 of meerdere coniferen te planten in uw tuin en heeft u hulp nodig? Schakel dan de hulp in van onze aanplantservice en laat u helemaal ontzorgen door ons vriendelijke personeel.

De Thuja Martin planten, en alle andere planten, zijn van hoge kwaliteit en kunt u gemakkelijk online kopen. Bekijk alle planten online of kom langs bij onze Kwekerij! U kunt kiezen tussen bezorgen en afhalen, dan zorgen wij er voor dat uw bestelling zorgvuldig wordt geleverd naar wens!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Thuja Martin
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!