Vormsnoei
Vormsnoei

Vormsnoei

Van hoog naar laag sorteren

Vormsnoei

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:
small bg

Goede grond.Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Vormsnoei kopen

Vormsnoei zijn coniferen die al van tevoren in een speciale en unieke vorm geknipt zijn. Deze haag planten hebben door hun schitterende vorm de uitstraling van een exclusieve plant. Ook al zijn deze coniferen officieel haag planten, ze zijn niet geschikt voor een haag, maar juist wèl perfect om solitair te staan. Vooral de grotere formaten vormsnoei bomen lijken wel een beetje op mediterrane bomen. Uiteraard kun je deze exotische planten wel uitstekend combineren met een mooie haag. Wil je een bijzonder mooie en unieke eyecatcher voor je tuin? Kies dan voor een groter formaat vormsnoei boom, zoals de Thuja Smaragd spiraal van 200 cm. Vormsnoei is ideaal voor iedereen die een groen stukje kunst in de tuin wil. Een prettig bijkomend voordeel is dat een vormsnoei boom, door zijn beperkte hoogte, ook prima past in kleine tuinen!

Vormsnoei planten online kopen bij Coniferen.nl 

Ben je op zoek naar een bijzondere en exclusieve plant voor je tuin? Vormsnoei kopen kan makkelijk en snel via coniferen.nl. Wij bieden twee soorten vormsnoei aan, de een is een Thuja Smaragd geknipt in de vorm van een spiraal, en de ander is een Chamaecyparis lawsoniana Stardust geknipt in de vorm van meerdere plateaus. Deze twee kleine planten (of bomen) worden ook wel aangezien voor bonsai bomen (mediterrane bomen), ze wekken de illusie dat ze exotische planten zijn. Bonsai bomen zijn boomsoorten die bewust klein gehouden worden door middel van intensieve vormsnoei, dus in zekere zin kun je onze vormsnoei ook zo noemen! Om de boom mooi in vorm te behouden is het dus ook belangrijk om zelf regelmatig de ronde vormen te snoeien. Het zijn ideale bomen voor de kleine tuinen.

Je kunt onze bomen en planten online kopen, maar je bent ook van harte welkom om je eigen vormsnoei boom uit te komen zoeken op onze kwekerij

Vormsnoei verzorgen

Een vormsnoei is een winterharde, vaste plant (of boom) die maar weinig eisen betreft de verzorging heeft. Zowel de Thuja Smaragd als de Chamaecyparis lawsoniana Stardust zijn wintergroen en goed ziekteresistent. Het is wel belangrijk om je vormsnoei de eerste twee jaar van genoeg water te voorzien. Deze tijd heeft je vormsnoei boom nodig om goed te kunnen wortelen. Daarna kunnen de wortels goed bij het grondwater komen en kan hij zichzelf grotendeels van water voorzien. Begin pas na die twee jaar met het jaarlijks bemesten van je exclusieve plant. Door je vormsnoei te bemesten houd je hem niet alleen gezond, ook de bladeren kunnen intenser groen kleuren.

Vormsnoei snoeien

Vormsnoei is enigszins onderhoudsintensief, de vorm moet onderhouden worden. Wij raden aan om deze 3 à 4 keer per jaar te snoeien, of wanneer u merkt dat de vorm er uit gaat. Om de mooie vormen te snoeien heb je veel oefening nodig, maar na verloop van tijd zal dit steeds beter gaan!

Vormsnoei planten

Een vormsnoei boom aanplanten is vrij gemakkelijk, vooral omdat hij goed groeit in alle grondsoorten. Door de beperkte hoogte is deze vaste plant ook prima geschikt voor kleine tuinen. Deze ideale bomen voor de kleine tuin vereisen wel een tuingrond die goed vochtdoorlatend is. Om zeker te zijn dat je bodem geschikt is, raden wij aan om speciale aanplant grond te gebruiken tijdens de aanplant. Aanplant grond zit boordevol voedingsstoffen voor je haag plant (of boompje) en maakt je tuingrond heerlijk luchtig. Wil je liever dat wij je vormsnoei komen aanplanten? Maak dan gebruik van onze speciale aanplant service.

Over coniferen.nl

Bij coniferen.nl verkopen we meer dan alleen vormsnoei. Je bent bij ons ook op het juiste adres voor haagplanten als Haagconiferen, Laurier en de populaire buxus vervanger: Taxus. We verkopen grote haagelementen, kleine haagelementen en ook potgekweekte haagelementen. Potgekweekte haagelementen zijn haagplanten die in een pot gekweekt zijn, en zo tot kleine (miniatuur)boompjes uit kunnen groeien. Kies voor grote haagelementen voor een vrijwel kant en klare haag. Met een kant en klare haag geniet je direct van je privacy. Heeft u de tijd en wilt u zelf uw haagplanten grootbrengen? Kies dan voor kleine haagelementen. Bovendien heb je ook de keuze uit bladverliezende hagen en wintergroene hagen. Enkele bekende haagplanten zijn de Leylandii Conifeer, Portugese Laurier, Laurier Caucasica, Laurier Rotundifolia en Taxus Baccata. Al onze bomen en planten worden gekweekt en verzorgd met veel liefde en aandacht. Zo streven wij ernaar alleen bomen en planten te verkopen van de hoogst mogelijke kwaliteit!

Hier volgt een beknopt overzicht van de andere bomen en planten uit ons assortiment:

Coniferen

Laurier

Taxus (buxus vervanger)

Een aantal van deze haagplanten zijn ook zeer geschikt als solitaire plant, deze zal dan uitgroeien tot een volwaardige boom.

TIP: Kies voor iets unieks: een gemengde haag
Een gemengde haag creëert een heel mooi en speels effect in uw tuin. Combineer bijvoorbeeld de Portugese Laurier met de Laurier Rotundifolia. Voor het mooiste resultaat kunt u wel het beste wintergroene hagen met andere groenblijvende hagen combineren, en niet met bladverliezende hagen.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 01