Laurier Caucasica

Prunus laurocerasus caucasica

v.a.: € 7,50

Formaat
Hoogte 80-100cm, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 80-100
Najaar 2023
€ 7,50
Hoogte 100-120, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 100-120
Najaar 2023
€ 11,50
Hoogte 125-150, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 125-150
Najaar 2023
€ 7,50
Hoogte 150-175, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 150-175
Najaar 2023
€ 7,50
Hoogte 175-200, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 175-200
Najaar 2023
€ 35,50
delivery icon

Thuisbezorgd in NL voor € 40,00 per order (m.u.v. de Waddeneilanden)

Stel een vraag

De Prunus Laurocerasus Caucasica is een lauriersoort die wel 3,5 meter hoog kan worden. De Caucasica is mede daarom en zijn glanzend grote blad geschikt als haag, windkering of erfafscheiding. De Caucasica lijkt erg op de Rotundifolia maar onderscheidt zich doordat de bladeren donkerder en smaller zijn. Deze laurier wint erg in populariteit door zijn rijke bloei in het voorjaar.

 De Laurier Caucasica wordt door ons op bestelling gekluit. Dit om de kwaliteit van de Laurier zo hoog mogelijk te houden. Wilt u de Laurier Caucasica komen afhalen, besteld u deze dan vroegtijdig.

Laurier Caucasica is leverbaar van oktober t/m april.

Nieuw Aanplantservice. Vraag een passende offerte aan en ervaar het gemak van onze plantservice.

Onze voordelen:

 • Rechtstreeks uit onze eigen kwekerij
 • De grootste in Coniferen en Haagplanten
 • Hergroeigarantie
 • Voor €40,00 thuisbezorgd

Laurier Caucasica kopen

De Laurier Caucasica, ook wel de Prunus laurocerasus Caucasica (of Laurierkers Caucasica) genoemd, is een groenblijvende struik die erg lijkt op de Prunus laurocerasus Rotundifolia. Een groot verschil met de Rotundifolia is dat de Caucasica meer omhoog groeit. Door deze opgaande groeiwijze ontstaan smallere hagen. Dankzij de smalle vorm van de Laurier Caucasica is deze plant ook een goede keus voor kleinere tuinen. Net zoals de Rotundifolia is ook de Caucasica goed winterhard, en groeit deze goed op elke soort bodem. De meest geschikte standplaats voor deze groenblijvende haagplanten is halfschaduw of volle zon. In het voorjaar bloeit de Caucasica met witroze bloemen. De bloemen van deze bloeiende hagen trekken veel dierenleven aan, in de vorm van vlinders en insecten. De bessen die in het najaar ontstaan zijn een delicatesse onder de vogels.

Planten online kopen bij Coniferen.nl

Bent u geïnteresseerd in deze Laurierkers Caucasica? Uw nieuwe Laurier kopen kan makkelijk en snel via onze webshop, binnen no-time worden uw planten geleverd (mits ze op voorraad zijn). Wilt u zelf uw haagplanten kiezen? Kom dan gezellig langs bij ons op de kwekerij!

TIP: Wilt u een unieke look voor uw Laurier haag? Plant dan een gemengde haag aan! Combineer bijvoorbeeld deze Laurierkers Caucasica met de Laurier Rotundifolia, en geniet van fantastisch mooie wintergroene hagen.

TIP: Gebruik de Laurierkers Caucasica als solitaire vaste plant. Na verloop van tijd zal deze groenblijvende struik uitgroeien tot een prachtige en bijzondere boom!

Eigenschappen Prunus laurocerasus Caucasica:

 •  Prunus Laurocerasus Caucasica kan een hoge top bereiken.
 •  Het blad van de Laurocerasus Caucasica is glanzend donkergroen.
 •  Het donkergroen blad is langwerpig van 12 á 15 centimeter groot.
 •  Deze Laurier krijgt in mei witte bloemen.
 •  Prunus l. Caucacica is een hele sterke plant die nauwelijks vatbaar is voor ziektes.
 •  Zeer winterhard.
 •  Groeit op ieder bodemsoort.

Laurier Caucasica verzorgen

De Laurier Caucasica heeft niet meer of minder zorg nodig dan andere laurieren.  Wij geven u graag advies over hoe aan te planten en hoe de plant er na te verzorgen.

Bemesting
Na twee jaar na aanplanting kan de Caucasica elk jaar in het voorjaar bemest worden met mest van DCM voor hagen, taxus, en coniferen.

Laurier Caucasica snoeien

Snoeien is zeer belangrijk, voor een mooie strakke haag snoeit u de Prunus laurocerasus 'Caucasica' ongeveer 2 keer per jaar, minder snoeien is natuurlijk ook mogelijk. De twee beste snoeiperiodes zijn april/mei en augustus/september. U kunt met gerust hart flink veel snoeien, zolang de barst van de stam niet beschadigt wordt kan de Prunus laurocerasus 'Caucasica' nog terug groeien.  Zorg ervoor dat de heggenschaar of snoeischaar scherp is, dit maakt het snoeien een stuk aangenamer. Om snoeischade aan het blad te voorkomen raden wij aan om alleen te snoeien als het vochtig weer is met weinig zon, ook is veroorzaakt het snoeien met een elektrische heggenschaar vaak lelijke snoeischade.

Laurier Caucasica planten

Wij raden aan om een gat 10cm dieper en breder te maken dan de kluit en vervolgens de Caucasica langzaam aan te laten zakken in dit gat. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. 
Vul vervolgens dit gat op met potgrond of aarde. In het geval dat u een haag poot raden wij aan om een paal aan beiden zijkanten van de haag te plaatsen en daar tussen een touwtje te spannen. Tijdens het graven kunt u dit touwtje volgen, waardoor u gegarandeerd dat u een rechte haag krijgt. 
Geef direct na aanplanting de haag/boom voldoende water, zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat i.v.m. wortelrot. 

Laat u de Laurier Caucasica liever door ons plaatsen, kies dan voor onze eigen aanplantservice. 

Bestellen, bezorgen, betalen

Een Prunus laurocerasus 'Caucasica' is bij ons te bestellen in verschillende soorten en maten. Kijk nu snel naar de bestelmogelijkheden op Coniferen.nl!

Uiteraard kunt u bij ons de haagplanten laten bezorgen, maar u kunt ze ook af komen halen bij onze kwekerij in LiendenVeldstraat 2a, 4033AK, Lienden

In het geval dat u ervoor kiest om de Caucasica te laten bezorgen dan kunt u gebruik maken van de bezorgdienst van Coniferen.nl. De bezorgkosten zijn €40,- per order. Voor orders naar België, De Waddeneilanden, en Duitsland dient u eerst een offerte aan te vragen.

Verder kunt u bij ons kiezen uit de volgende betaalmethodes: iDeal, contant bij levering of afhalen, Paypal of met een Master/Visa Card.

Over coniferen.nl

Wij, bij coniferen.nl, zijn gespecialiseerd in het kweken en verzorgen van de mooiste haagplanten. Zo bent u niet alleen voor de Laurierkers Caucasica bij ons op het juiste adres, maar ook voor allerlei andere soorten wintergroene hagen (en bladverliezende hagen). We verkopen al deze soorten in grote haagelementen en kleine haagelementen. Bovendien heeft u ook de keuze uit potgekweekte haagelementen (potgekweekte planten) of haag planten uit de volle grond. Kies u voor grote haagelementen? Dan geniet u van een vrijwel kant-en-klare haag. Kant en klaar hagen zorgen razendsnel voor veel privacy. Wilt u uw haagplanten zelf zien opgroeien tot een mooie volle haag? Kies dan voor kleine haagelementen. Hoeveel planten per strekkende meter nodig zijn hangt af van de soort en hoogte van de planten. Om een beter overzicht te geven van ons assortiment, volgt hieronder een beknopte opsomming:

Coniferen

Laurier

Taxus (buxus vervanger)

TIP: Wij verkopen ook vormsnoei! Vormsnoei is een bijzondere boom (of plant) die door ons in bijvoorbeeld spiraalvorm of plateau-vorm wordt gesnoeid. Combineer een vormsnoei boom met onze prachtige hagen, en breng uw tuin tot leven!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laurier Caucasica
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!