Prunus laurocerasus Rotundifolia

Prunus laurocerasus Rotundifolia

v.a.: € 4,75

Stel een vraag

Prunus Laurocerasus ‘Rotundifolia’ is een groenblijvende laurier, deze struik wordt ook wel Laurierkers genoemd. Hij groeit stevig, heeft grote groene bladeren en kan behoorlijk breed worden. De Prunus 'Rotundifolia' kan ongeveer 4mtr. hoog worden. Mede daarom word de Rotundifolia vaak gebruikt voor een haag en als windscherm.

Wilt u Laurier Rotundifolia komen afhalen, besteld u deze van te voren. Dit om de kwaliteit te waarborgen van de kluiten en de hergroei van de laurier.

Nieuw aanplantservice. Vraag een passende offerte aan en ervaar het gemak van onze aanplantservice.

Laurier Rotundifolia is leverbaar van oktober t/m april.


Onze voordelen:

 • Rechtstreeks uit onze eigen kwekerij
 • De grootste in Coniferen en Haagplanten
 • Hergroeigarantie
 • Voor €40,00 thuisbezorgd

Prunus Laurocerasus ‘Rotundifolia’

De Prunus Laurocerasus 'Rotundifolia' is de snelst groeiende laurierkers die wij in het assortiment hebben. De Prunus Rotundifolia behoort tot de wintergroene hagen en geeft het hele jaar een groen beeld met veel privacy aan uw tuin. Deze laurierkers Rotundifolia is zeer geschikt als haag, vanwege zijn neiging om zich ook op te vullen in de breedte. De Rotundifolia groeit snel uit tot een zichtdichte haag. Ook in een gemengde haag komt de laurierkers Rotundifolia goed tot zijn recht. De grote en lichtgroene bladeren van de Prunus Rotundifolia zijn erg bekend. Deze laurierkers is winterhard en wintergroen. In volle zon en volle schaduw doet de Rotundifolia het goed, ook kan de Rotundifolia in alle grondsoorten staan. Wel heeft de Prunus Laurocerasus 'Rotundifolia' een voorkeur voor humusrijke en kalkhoudende grond. Geef de Prunus de eerste tijd ook voldoende water. De Rotundifolia bloeit met witte bloemen, en na de bloei vormt deze zwarte bessen die niet eetbaar zijn. De bloei van de Rotundifolia is ook erg populair bij dieren. Zo trekken de bessen van de snelle groeier vogels aan en de bloemen trekken vlinders en honingbijen aan. Een bijkomend voordeel is dat de Prunus Laurocerasus Rotundifolia muggen en andere ongewilde insecten afstoot. Net als alle andere Lauriersoorten zijn de bladeren en bessen niet eetbaar en zelfs giftig. Plant voor het maken van een Prunus haag of een gemengde haag 3 planten per strekkende meter. De Prunus Laurocerasus en andere groenblijvende haagplanten kunt u gewoon online kopen bij onze webshop. Wij een ruim assortiment met zowel hoge hagen als lage hagen en kant en klare hagen. U kunt bijvoorbeeld een Laurier Rotundifolia haag planten, maar ook een gemengde haag. Meng de Rotundifolia bijvoorbeeld met een andere Laurier zoals de Portugese Laurier of meng het juist met een andere groenblijvende haagplant zoals de Thuja haag planten. U kunt uw bestelling gemakkelijk thuis laten bezorgen maar ook bent u van harte welkome bij onze kwekerij in Lienden om uw bestelling af te halen.

 

Eigenschappen Prunus Laurocerasus ‘Rotundifolia’:

 • De Prunus Laurocerasus 'Rotundifolia' is een groenblijvend en winterhard.
 • Groeit stevig en kan zich breed vormen.
 • Stoot muggen en insecten af. 
 • Snoeitijd 1ste keer eind mei begin juni. Snoeitijd 2de keer september.
 • Wanneer de Prunus struik u te groot en breed wordt, houdt u dan aan de snoeitijd!
 • Prunus Rotundifolia bloeit in april/mei met witte bloemen. Na zijn bloei verschijnen er zwarte bessen.
 • Het blad van de Laurierkers wordt maximaal 11 centimeter groot.
 • Groeit op alle bodemsoorten met voorkeur aan een kalkrijke en humusrijke grond.
 • Bij strenge vorst kan de uitlopende tak van de Rotundifolia laurierkers invriezen.

In nadelige gevallen kan de Rotundifolia Laurier vatbaar zijn voor meeldauw. Meeldauw is te herkennen aan witgrijze vlekken op het blad van de Rotundifolia laurierkers, zodra u deze ziet is het van belang om zo spoedig mogelijk anti-meeldauw middel over de bladeren van de Rotundifolia haagplanten te spuiten. Er zijn verschillende middelen op de markt die goed tegen meeldauw werken. Niet alleen meeldauw is belangrijk om rekening mee te houden bij Rotundifolia Laurier, maar ook hoe u juist aanplant en daarna de plant verzorgt. De planten zijn van hoge kwaliteit en deze kunt u gemakkelijk online kopen via de webshop. Daarom geven wij u graag advies voor het aanplanten en verzorgen van de Laurierkers Rotundifolia.

 

Snoei

Voor een mooie strakke haag is het belangrijk om twee keer per jaar de Prunus Rotundifolia te snoeien. De groenblijvende Rotundifolia Laurierkers hagen zijn makkelijk te onderhouden en u kunt ook goed een strakke vorm behouden. Snoei de Prunus Laurocerasus 'Rotundifolia' ongeveer 2 keer per jaar, minder snoeien is natuurlijk ook mogelijk. Doordat de Laurierkers een snelle groeier is, wordt twee keer per jaar snoeien wel aangeraden, vooral wanneer u een bepaalde vorm wilt behouden. De twee beste snoeiperiodes zijn april/mei en augustus/september. U kunt de Prunus Rotundifolia met een gerust hard flink snoeien. Zolang de barst van de stam van de Laurierkers Rotundifolia niet beschadigd kan de Prunus Laurocerasus Rotundifolia nog terug groeien. Snoei de Laurierkers met een scherpe heggenschaar of scherpe snoeischaar. Dit maakt het snoeien een stuk aangenamer en zo beschadigd u de Laurierkers Rotundifolia minder snel. Daarnaast is het belangrijk om met een schone heggenschaar te snoeien, zo voorkomt u dat u eventuele plantziektes overbrengt. Om snoeischade aan het blad te voorkomen raden wij aan om alleen te snoeien als het vochtig weer is met weinig zon, ook veroorzaakt het snoeien met een elektrische heggenschaar vaak lelijke snoeischade. Ook is het belangrijk om de plant instructies te volgen zodat de Laurierkers Rotundifolia optimaal zal groeien en bloeien.

Bemesting

Na twee jaar na aanplanting kan de Rotundifolia elk jaar in het voorjaar bemest worden met mest van DCM voor hagen, taxus, en coniferen. Dit mag pas na twee jaar omdat de Prunus Rotundifolia volledig geworteld moet zijn vóór u de Laurier Rotundifolia bemest. De DCM geeft de juiste voedingstoffen aan de Laurierkers zodat hij het hele jaar goed kan groeien. Tevens bevorderd de mest de bloei van de Prunus Rotundifolia. Ook wanneer u een gemengde haag geplant heeft is het belangrijk dat u deze planten voorziet van bemesting.

Aanplant

De Prunus Laurocerasus staat het liefst in de zon / halfschaduw en kan groeien op elke grond soort. Echter geeft de Prunus Laurocerasus aan een humus- en kalkrijke grond soort. Daarnaast is het belangrijk dat de Prunus Laurocerasus op een beschutte plek staat, harde wind kan de Laurierkers niet goed verdragen. Wanneer u meerdere Rotundifolia haagplanten of een gemengde haag gaat planten dient u niet meer dan 3 per strekkende meter te planten. Maak een strakke, wintergroene haag of juist een gemengde haag waarin u hoge hagen en lage hagen combineert voor een speels effect in uw tuin. Alle planten kunt u gewoon online kopen bij onze Kwekerij! Alle coniferen en kant-en-klaar hagen zijn gezonde planten van hoge kwaliteit. Het planten van een Rotundifolia laurierkers gaat als volgt:

Wij raden aan om een gat 10cm dieper en breder te maken dan de kluit en vervolgens de Prunus Rotundifolia langzaam te laten zakken in dit gat. Soms worden bepaalde planten geleverd met een jute zak om het wortelstelsel. Let op! Verwijder de jute zak om het wortelstelsel van de Laurierkers niet. Bij verwijdering beschadigd u de wortels van de Rotundifolia Laurierkers en vervalt de hergroeigarantie.

Vul vervolgens het plantgat met de Laurierkers Rotundifolia erin op met potgrond of aarde. In het geval dat u een haag poot raden wij aan om een paal aan beiden zijkanten van de haag te plaatsen en daar tussen een touwtje te spannen. Tijdens het graven kunt u dit touwtje volgen, waardoor u gegarandeerd dat u een rechte haag krijgt. Geef direct na aanplanting de Laurierkers Rotundifolia voldoende water, zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat i.v.m. wortelrot.

Geen zin of gewoon geen tijd om zelf de Laurierkers Rotundifolia te planten? Geen probleem! Bij coniferen.nl beschikken wij over een eigen aanplantservice en kunnen zo al uw zorgen van het aanplanten uit handen nemen. Wij graven de geul, planten de Rotundifolia Laurierkers en zorgen dat hij recht en stevig op de juiste plek komt te staan.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus laurocerasus Rotundifolia
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!