vragen? 0344 22 81 01

Taxus haagplanten | Uit eigen kwekerij | Voordelig

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Belangrijkste eigenschappen van de Taxus

Geschikt als haag en solitair
Groenblijvend en winterhard
Makkelijk in onderhoud
Sterke haagplanten die erg oud kunnen worden
Scherp geprijsd

Taxus kopen:

De Taxus (ook wel Venijnboom genoemd) is een sterke haagplant met prachtige donkergroene naalden. Taxus haagplanten zijn gewilde en populaire haag planten in Nederland. Bij Coniferen.nl hebben wij dan ook een ruim assortiment aan taxus soorten en andere vaste planten. De venijnboom taxus is een prachtige plant soort die goed staat in elke tuin. Groot voordeel van de Taxus is dat hij het hele jaar door zijn naalden behoudt: hij is dus wintergroen! Ook is de Taxushaag plant goed winterhard en bestand tegen temperaturen van ver beneden het vriespunt. De venijnboom taxus kan goed groeien in het Nederlandse klimaat. De vaste plant wordt vooral aangeplant als haag, bijvoorbeeld als erfafscheiding. De groenblijvende haag vergt weinig onderhoudt, de taxus snoeien is eigenlijk het enige wat u hoeft te doen. Tevens hebben alle taxus soorten veel sierwaarde doordat ze wintergroen zijn, maar ook de bloeiende hagen zijn een prachtige gezicht. Zo krijgt bijvoorbeeld de taxus haag Taxus Baccata mooie witte bloemen en later rode bessen. De taxus media is de taxus variant zonder rode besjes. De wintergroene hagen passen in zowel een kleine tuin als een (middel) grote tuin en stellen weinig eisen aan de grond en de standplaats. De Taxus is mooi groen en groeit snel dicht en biedt hierdoor optimale privacy. Met onze verschillende taxus soorten kunt u ook nog een prachtige gemengde haag maken. Zo verkopen wij de Taxus media Hillii en de Taxus Baccata in verschillende soorten. Zo kunt u kleine haagelementen plaatsen, maar ook (middel)hoge haagelementen. Zo past er altijd een venijnboom taxus perfect in uw tuin. Raadzaam is om niet meer dan 3 Taxus planten per strekkende meter te planten. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon uw haag laten planten! U wordt dan compleet ontzorgt en de wintergroene haagplant staat binnen no-time prachtig in uw tuin. U kunt de taxus soorten (Taxus Baccata en Taxus media Hillii) en andere planten online kopen via Coniferen.nl. Bekijk ook onze andere planten zoals onze kant en klare hagen gewoon online. In onze webshop koopt u zowel kleine haagelement, als hoge haagelementen, potgekweekte haagelementen en andere vaste planten. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze Portugese laurier of de Laurier Novita. Heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Heeft u geen groene vingers? Niet getreurd, want de Taxus is makkelijk in onderhoud!

Taxus kopen bij Coniferen.nl:

Coniferen.nl is dé webshop op het gebied van Taxus haagplanten, Coniferen en Laurier. U kunt alle planten online kopen. In onze webshop kunt u lage haag elementen, potgekweekte haagelementen, hoge haagelementen, vaste planten kopen en zelfs kant en klare hagen! Zo hebben wij de Taxus Baccata en Taxus media Hillii in ons assortiment. De venijnboom taxus soorten zijn erg populair en verkrijgbaar in verschillende groottes. Zo kunt u gemakkelijk kleine haagelementen of (middel) grote haagelementen bestellen. Coniferen.nl heeft voor ieder wat wils. U kunt alle planten online kopen en thuis laten bezorgen. Tevens bent u ook van harte welkom op onze kwekerij in Lienden om de bomen af te halen. Ziet u op tegen het aanplanten? Geen probleem, u kunt uw bestelling namelijk laten planten. Bekijk onze aanplantservice voor meer informatie. De Taxussen in ons assortiment zijn mooi groen, minstens 3 jaar oud en van hoge kwaliteit. Hoe groter de winter groene haagplant, hoe ouder hij is. De Taxus is een robuuste, compacte plant die veel kan hebben. Wij verkopen de Taxus Baccata met sierlijke (giftige) bessen, en de langzaam groeiende Taxus media Hillii. De Taxus Media Hillii is een taxus soort zonder bessen. De Taxus Baccata en de Taxus media zijn soortgelijke Taxus haagplanten met donkergroene naalden. Zowel de Taxushaag Taxus Baccata als een Taxus Media Hillii haag zullen perfect staan in elke soort tuin. De Taxus media Hillii groeit iets minder snel en zijn bladeren zijn donkerder groen dan die van de Taxus Baccata. Zowel de taxushaag Taxus Baccata als de Taxus Media Hillii zijn zeer geschikt voor mooie, strakke hagen. Meer informatie over de voordelen van deze haagplanten vindt u op de productpagina’s van de Taxus Baccata en de Taxus media Hillii. Ook mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt de Taxus online in onze webshop kopen, net als onze andere vaste planten, en veilig afrekenen met een betaalmethode naar keuze. U mag uw bestelling ook ophalen op onze kwekerij in Lienden. Neem dan wel van tevoren contact met ons op over een eventuele levertijd. Tevens kunt u ook nog eens uw bestellingen laten planten door ons. Bekijk onze aanplantservice. Laat u ontzorgen, wij nemen alles over en zorgen van begin tot eind dat uw bestelling perfect komt te staan.

Taxus bemesten en water geven:

De Taxus bemesten doet u bij voorkeur twee keer per jaar: in maart/april en eind juni/begin juli. In deze periode groeit de Taxus namelijk het snelst. Voor het bemesten kunt u het beste Vivimus gebruiken, eenvoudig online te bestellen bij Coniferen.nl. Dit middel zorgt ervoor dat de grond vruchtbaarder wordt en uw Taxus nóg mooier zal schitteren. Door de Taxus soorten te bemesten krijgen ze alle nodige voedingstoffen om te groeien en hun mooie groene kleur te behouden. Bij droogte en warmte verdampt er veel water en krijgt de haagplant niet voldoende water uit de bodem. U dient hem dan regelmatig water te geven, bijvoorbeeld met een sproeier. Het is van belang dat uw Taxus veel water krijgt tijdens het sproeien, omdat het vocht ook de diepe wortels moet kunnen bereiken. Geef tijdens droge en warme periodes alle taxus soorten daarom 2 tot 3 keer in de week water, de groenblijvende haag zal dan gewoon verder kunnen groeien en niet uitdrogen. Hierdoor zal de venijnboom taxus prachtig groeien.

Taxus snoeien:

Afhankelijk van de snelheid waarmee uw Taxus haag groeit, snoeit u hem 1 tot 2 keer per jaar. De venijnboom taxus kan snoei goed verdragen. De eerste snoei vindt plaats in mei of in de eerste helft van juni. De bloeiende hagen zijn niet alleen erg mooi, maar lopen daardoor ook snel weer uit na de snoei. De wintergroene haagplant groeit hierdoor snel erg compact en dicht. Eind augustus of september is de beste periode voor een tweede snoei. Door te snoeien blijft de wintergroene haagplant, en alle taxus soorten, mooi groen en kan hij compacter en hoger gaan groeien. U kunt zowel een gewone heggenschaar als een elektrische heggenschaar gebruiken. De Taxus mag flink teruggesnoeid worden, dit in tegenstelling tot Coniferen. Snoei de bovenkant van de taxus haagplanten iets smaller dan de onderkant, zodat het zonlicht ook de onderste delen van de taxus haagplanten kan bereiken. Gebruik altijd schoon snoeimateriaal en snoei het liefst de taxus haagplanten op een bewolkte dag. Zo voorkomt u dat de bladeren van de vaste planten verbranden.

Taxus planten:

Een taxushaag planten kunt u gewoon zelf doen, maar uiteraard kunt u deze ook laten planten. Gaat u de Taxushaag planten? Doet dit dan als volgt:

De Taxus planten kunt u het beste in het najaar, in de winter of in het vroege voorjaar doen (oktober t/m april). De haagplant is dan namelijk in ruststand. Met de venijnboom taxus in rusttand zal de plant niet beschadigd raken of gaan bloeden tijdens het snoeien. De taxus planten tijdens een vorstperiode raden wij echter af. De groenblijvende haagplant, net als alle andere vaste planten, kan niet goed gedijen met de bevroren aarde. Ons advies is om er maximaal 3 per strekkende meter te planten. Zo heeft de Taxus wintergroene haagplant genoeg ruimte om compact te groeien tot een dichte taxushaag. Maak het aanplantgat niet veel dieper en breder dan de kluit en zet de Taxus met kluit in het gat. Zit er een jute zak om de blote wortels van de Taxushaag planten? Verwijder deze dan niet. Hiermee beschadigd u de Taxus wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Druk de losse grond goed aan met grond en geef voldoende water. Doordat zowel de Taxus media Hillii als de Taxus Baccata verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen kunt u zowel lage haagelementen als (middel)grote haagelementen bestellen via onze webshop.

Ziet u tegen het planten op of heeft u er geen tijd voor? Bekijk dan de mogelijkheden van onze aanplantservice. U kunt namelijk gewoon uw taxus laten planten, wel zo makkelijk. Wij zorgen ervoor dat uw haag perfect staat! Heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Bestellen, bezorgen betalen

De Taxus haagplanten zijn bij ons te bestellen in verschillende soorten en maten. Zo hebben wij de Taxus Baccata en de Taxus Media Hillii in ons assortiment. Creëer een prachtige Taxus haag of een gemengde haag in uw tuin. Dankzij de verschillende maten van de venijnboom taxus kunt u zowel kleine haagelementen als (middel)grote haagelementen bestellen. De wintergroene haag Taxus maakt uw tuin mooi groen en makkelijk te onderhouden. Zo besteld u de Taxus media of de Taxus Baccata in de door u geprefereerde grootte. Ook andere vaste planten zoals hoge haagelementen als lage haagelementen, potgekweekte haagelementen en zelfs kant-en-klaar hagen zijn verkrijgbaar. U kunt de Taxus haagplant, en vele andere vaste planten, gewoon online kopen via onze webshop. Bekijk bijvoorbeeld de Portugese Laurier, Prunus Rotundifolia of de Laurier Novita. De planten zijn van hoge kwaliteit en kunt u zowel laten bezorgen als afhalen. Kijk nu snel naar de bestelmogelijkheden op Coniferen.nl!

Uiteraard kunt u bij ons de haagplanten laten bezorgen, maar u kunt ze ook af komen halen bij onze kwekerij in Lienden. Veldstraat 2a, 4033AK, Lienden

In het geval dat u ervoor kiest om de Taxus haagplant Taxus Baccata en/of Taxus media Hillii te laten bezorgen dan kunt u gebruik maken van de bezorgdienst van Coniferen.nl. De bezorgkosten zijn €40,- per order. Voor orders naar België, De Waddeneilanden, en Duitsland dient u eerst een offerte aan te vragen.

Verder kunt u bij ons kiezen uit de volgende betaalmethodes: iDeal, contant bij levering of afhalen, Paypal of met een Master/Visa Card.