Portugese Laurier

Prunus lusitanica Angustifolia

v.a.: € 4,95

Prijs totaal
Stel een vraag

De Prunus lusitanica Angustifolia of Portugese Laurier is een kleinbladige laurier die het hele jaar groen is. De portugese laurier groeit zowel in de schaduw als in het licht en kan op iedere bodem geplant worden. Mede door zijn compacte groei en luxe uitstraling is het een erg populair soort voor hagen.

De Portugese Laurier wordt door ons op bestelling gekluit. Dit om de kwaliteit van de Laurier zo hoog mogelijk te houden. Te lang in de kluit is nl. niet goed. Wilt u deze Laurier op komen halen, besteld u deze dan van te voren.

Portugese Laurier is leverbaar van oktober t/m april.


Onze voordelen:

  • Rechtstreeks uit onze eigen kwekerij
  • De grootste in Coniferen en Haagplanten
  • Hergroeigarantie
  • Voor €40,00 thuisbezorgd

Portugese Laurier:

De Portugese Laurier, Latijnse naam Prunus lusitanica 'Angustifolia', is een mooie Laurierkers die van origine uit Portugal komt. De Portugese Laurier kan ook goed groeien in Nederlandse tuinen en kan zowel in kleine tuinen als (middel) grote tuinen staan. Met zijn dieproze twijgen en zijn glanzende bladeren is de Prunus lusitanica Angustifolia populair bij zowel mensen als dieren. Bij dieren is deze laurier echter niet populair om zijn bladeren, maar juist om zijn kleine witte bloemen die erg sterk geuren. De bloemen van de Portugese laurier verschijnen in de maand juni in lange, overhangende trossen. De Prunus lusitanica Angustifolia bloemen zijn een erg aantrekkelijk voor vlinders en insecten, zoals bijen. En wanneer de Portugese Laurier is uitgebloeid vormt deze Laurier kleine bessen die vogels heerlijk vinden. De Portugese Laurier kan niet goed tegen harde wind, wij raden aan om deze laurier alleen in beschutte gebieden te plaatsen. Zo kan de harde wind de plant niet aantasten. De Prunus Angustifolia heeft een dichte en compacte groei. Portugese laurierhagen groeien goed op iedere bodemsoort, echter is veel verzorging net na het aanplanten belangrijk. De bladeren en bessen van de Portugese Laurier zijn niet eetbaar. Net als alle andere Laurier soorten zijn deze giftig. De Prunus lusitanica Angustifolia behoort tot de wintergroene hagen en behoudt dus het hele jaar door zijn blad. Door de gemiddelde groei snelheid heeft de Prunus lusitanica Angustifolia weinig onderhoud nodig. De wintergroene haag staat het liefst in de volle zon/ halfschaduw. U kunt prachtige Portugese Larierhagen creëren met deze vaste plant, maar ook staat de Prunus lusitanica prachtig in gemengde hagen. Meng de Portugese laurierhaag bijvoorbeeld met andere groenblijvende haagplanten. Plant drie planten per strekkende meter. Een combinatie van hoge haagelementen met lage haagelementen zorgen ervoor dat u een speels effect in uw tuin creëert. Bij coniferen.nl kunt u uit vele verschillende vaste planten en haagplanten kiezen en deze kunt u gewoon allemaal online kopen. U vindt alle coniferen en planten online, op onze webshop. De Portugese laurier kopen doet u gewoon via onze webshop! Kies ervoor om de aankoop thuis te laten bezorgen of kom langs op onze kwekerij! Bekijk ook eens onze andere planten online! De planten van Coniferen.nl zijn gezonde planten van hoge kwaliteit en komen uit onze eigen kwekerij in Lienden.

Eigenschappen Portugese Laurier:

  • Heldergroen blad 6-9cm lang
  • Bloeit in juni met witte bloemtrossen. Hierna komen rode vruchten die naar zwart verkleuren aan de Laurier
  • In de winter blijft de Portugese Laurier groen. Hij is redelijk winterhard.
  • Groeit op schaduwrijke en zonnige plaatsen.
  • Geschikt voor iedere bodemsoort.
  • Trekt vlinders en vogels aan

Advies

Gaat u een Portugese Laurier kopen? Dan is het een goed plan om de wintergroene hagen goed te onderhouden. Deze bijzondere boom kunt u gewoon online kopen via onze webshop! In de beginperiode, de periode vlak na aanplanting, heeft de Portugese Laurier meer zorg nodig dan de meeste planten. Om ervoor te zorgen dat de Portugese Laurier goed door de begin periode komt in een Nederlandse tuin, geven wij graag ons advies.

Aanplant

Het planten van de Portugese Laurier haag gaat precies hetzelfde als het planten van een conifeer. Ondanks dat de Laurier uit Portugal komt, kan deze ook goed in een Nederlandse tuin groeien. De wintergroene haagplant kan prima groeien in zowel (middel) grote tuinen als kleine tuinen. De Laurier haag trekt vogels , vlinders en insecten ,zoals bijen, aan. Dit maakt de vaste plant erg populair. De Portugese laurier staat graag op een vochtige grond die goed vocht doorlatend is. De standplaats van de lusitanica Angustifolia is zon / halfschaduw. Verder is het belangrijk dat u de lusitanica Angustifolia plant op een beschutte plek, de Portugese Lalier kan namelijk niet goed tegen harde wind. Zorg er daarom voor dat harde wind de sterke plant niet kan aantasten. Zowel bij een laurier haag als een gemengde haag kunt u 3 planten per strekkende meter planten. Met een gemengde haag creëert u een speel effect in uw tuin. Meng bijvoorbeeld deze laurier met de Laurier Rotundifolia,de Laurier Novita of één van de kant en klaar hagen. Kies uit lage hagen, hoge hagen of potgekweekte planten. Alle planten in ons assortiment zijn gezonde planten van hoge kwaliteit. Gaat u de Portugese Laurier planten? Doe dit dan als volgt.

Graaf een gat of sleuf grofweg 10cm breder en dieper dan de kluit met jute zak. Let op! Verwijder de jute zak niet, bij verwijdering beschadigd u de wortels van de Portugese Laurier en vervalt de garantie. Voor sleuven raden wij aan om twee palen te plaatsen, een aan het begin van de toekomstige heg en een aan het eind, en om daar tussen een touwtje te spannen. Door vervolgens dit touwtje te volgen tijdens het graven krijgt u een mooi recht gat. Laat langzaam de kluit in het gat of de sleuf zakken en vul het op met aarde gemixt met potgrond. Geef goed water direct na het aanplanten van de vaste plant. Raadzaam is om ongeveer drie planten per strekkende meter aan te planten. Dit geldt zowel voor de Portugese Laurier als andere haagplanten. Dus ook bij het aanplanten van een gemengde haag plant u drie coniferen per strekkende meter. Let op! Geef geen meststof aan de Prunus lusitanica zolang de wortels nog niet volledig geworteld zijn.

U kunt er ook voor kiezen om de Portugese Laurierkers door ons te laten aanplanten. Coniferen.nl beschikt over een eigen aanplantservice. Laat u ontzorgen en wij zorgen ervoor dat uw Portugese Laurier stevig en recht op de gewenste plek wordt geplant!

Snoeien

Het Snoeien van de Portugese Laurier is zeer belangrijk. Deze bijzondere boom kunt u gemakkelijk goed bijhouden. De gezonde planten uit onze kwekerij zijn van hoge kwaliteit en blijven zo wanneer u deze goed onderhoud. Voor een mooie strakke haag snoeit u de Portugese Laurier ongeveer 2 keer per jaar, minder snoeien is natuurlijk ook mogelijk. Door het snoeien bevorderd u de groei van de Portugese Laurierkers en blijft de haag sterk en in vorm. De twee beste snoeiperiodes zijn april/mei en augustus/september. De groenblijvende haagplanten kunnen zo goed verder groeien en behouden ook in de winter een mooie, dichte en compacte vorm. U kunt met gerust hart de Prunus lusitanica flink veel snoeien. Zolang de barst van de stam niet beschadigt wordt kan de Portugese Laurier nog terug groeien. Zorg ervoor dat de heggenschaar of snoeischaar scherp is, dit maakt het snoeien van de laurier haag een stuk aangenamer. Tevens is het belangrijk dat u een schone heggenschaar gebruikt, zo kunt u geen mogelijke ziektes overbrengen. Om snoeischade aan het blad te van de Portugese Laurierkers voorkomen raden wij aan om alleen te snoeien als het vochtig weer is met weinig zon, ook veroorzaakt het snoeien met een elektrische heggenschaar vaak lelijke snoeischade.

Bemesting

Na enkele jaren kan de Portugese Laurier bemest worden met mest van DCM voor hagen, taxus, en coniferen. De Prunus lusitanica mag pas bemest worden als de wortels volledig geworteld zijn. De DCM mest geeft genoeg voedingstoffen aan de Portugese Laurierhagen, en andere (groenblijvende) hagen, om hun blad het heel jaar te behouden en flink te kunnen groeien. Daarnaast houd u de Prunus lusitanica hiermee erg sterk en bevorderd u de bloei van de bloemen en de Laurierkers.

Bestellen, bezorgen, betalen

Een Portugese Laurierkers is bij ons te bestellen in verschillende soorten en maten. Ook kunt u vele andere haagplanten kiezen. Kies bijvoorbeeld hoge haagelementen, lage haagelementen of potgekweekte haagelementen. Creëer winter groene strakke hagen of juist een gemengde haag. Alle haagplanten kunt u gewoon online kopen. Wij hebben een ruim assortiment met enkel gezonde planten en coniferen van een hoge kwaliteit. Wij hebben zowel hoge haagelementen als lage haagelementen als potgekweekte planten. Met onze wintergroene hagen heeft u het hele jaar door een groene afscheiding en veel privacy in uw tuin. Kijk nu snel naar de bestelmogelijkheden op Coniferen.nl!

Uiteraard kunt u bij ons de haagplanten laten bezorgen, maar u kunt ze ook af komen halen bij onze kwekerij in LiendenVeldstraat 2a, 4033AK, Lienden. Maak van te voren een afspraak.

In het geval dat u ervoor kiest om de Portugese Laurier te laten bezorgen dan kunt u gebruik maken van de bezorgdienst van Coniferen.nl. De bezorgkosten zijn €40,- per order. Voor orders naar België, De Waddeneilanden, en Duitsland dient u eerst een offerte aan te vragen. Komt u de Portugese Laurierkers, en/of andere planten, ophalen bij onze kwekerij? Maak dan van te voren een afspraak met ons, wij zorgen ervoor dat uw bestelling dan klaarstaat.

Verder kunt u bij ons kiezen uit de volgende betaalmethodes: iDeal, contant bij levering of afhalen, Paypal of met een Master/Visa Card.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Portugese Laurier
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!