Laurier Novita

Prunus laurocerasus Novita

v.a.: € 5,75

Stel een vraag

De Prunus Laurocerasus Novita is een lauriersoort die wel 3,5 meter hoog worden. De Novita heeft groot donkergroen, glanzend blad en is een sterke groeier. Door zijn sterke groei is de Novita uitermate geschikt om snel een robuuste haag te realiseren. 

Wilt u Laurier Novita komen afhalen, besteld u deze van te voren. Dit om de kwaliteit te waarborgen van de kluiten en de hergroei van de laurier.

Nieuw aanplantservice. Vraag een passende offerte aan en ervaar het gemak van onze aanplantservice.

Laurier Novita is leverbaar van oktober t/m april.

Onze voordelen:

 • Rechtstreeks uit onze eigen kwekerij
 • De grootste in Coniferen en Haagplanten
 • Hergroeigarantie
 • Voor €40,00 thuisbezorgd

Laurier Novita

De Laurier Novita, Latijnse naam Prunus laurocerasus Novita, is een zeer ziekte bestendige plant. Deze Prunus laurier lijkt op de Prunus Rotundifolia, alleen het blad is iets donkerder van kleur. De glanzende bladeren van de wintergroene haagplant zijn prachtig om te zien. De Prunus Novita kan goed tegen vorst, insecten, en ziektes. Deze sterke plant is een snelle groeier, onder optimale omstandigheden groeit de Laurier Prunus 60 centimeter per jaar, en kan een maximale lengte bereiken van ongeveer 8 meter. Met de Laurier Novita kunt u een prachtige Laurierhaag of gemengde haag creëren in uw tuin. Voor het maken van een (gemengde) haag is het belangrijk dat u 3 coniferen per strekkende meter plant. Net zoals de meeste laurier hagen gedijt de Prunus Novita goed op elke soort grond, mits er voldoende voeding is. De wintergroene hagen zorgen het hele jaar door voor een groene beschutting en veel privacy. Andere bladverliezende hagen zullen als snel een kale plek in uw tuin worden. Met de Laurier Novita heeft u daar beslist geen last van! De snelle groeier heeft over het algemeen meer voeding en onderhoud nodig dan andere wintergroene haagplanten. De Novita is een sterke plant, is zeer winterhard en overleeft temperaturen tot -27 °C. Het hele jaar door zijn de bladeren groen, wat de Prunus Laurocerasus Novita tot een perfecte erfafscheiding maakt. In het voorjaar bloeit de laurierhaag Novita met grote witte bloemen, vervolgens in het najaar komen er zwarte bessen aan. De bloemen van de Laurierhaag Novita zijn erg populair onder de vlinders en bijen, de zwarte bessen zijn erg populair onder de vogels. De Novita brengt echt wat dierenleven in de tuin. Zoals alle andere Laurier soorten zijn de bessen en bladeren niet eetbaar. De Laurier Novita kopen doet u gewoon bij Coniferen.nl! In onze webshop kunt u gemakkelijk planten online kopen. Zo kunt u er voor kiezen om de planten te laten bezorgen óf kunt u de bestelling ophalen bij onze kwekerij in Lienden. U bent van harte welkom bij onze Kwekerij, maak van te voren wel een afspraak zodat wij u kunnen verwachten. Met deze prachtige Laurier kunt u een wintergroepen Laurier Novita dichte haag maken, maar ook een mooie gemengde haag. Meng deze wintergroene haagplant bijvoorbeeld met een andere laurier plant zoals de Portugese laurier of de Laurier Rotundifolia. Ook kunt u de laurier Novita goed mengen met andere planten zoals de Glansmispel Red Robin, de Leylandii conifeer of een Thuja haag zoals de Thuja martin. Bij Coniferen.nl hebben wij zowel grote haagelementen als kleine haagelementen en potgekweekte haagelementen. Alle planten zijn van hoge kwaliteit en worden gekweekt in onze eigen kwekerij. De Prunus is ook goed te mengen met andere vaste planten uit ons assortiment. U kunt alles gewoon online kopen. Bekijk ook eens onze andere coniferen en haagplanten via onze webshop.

Eigenschappen Prunus Laurocerasus Novita:

 • Prunus Laurocerasus Novita kan een hoge top bereiken.
 • De Novita is een snelle groeier
 • Het blad van de Laurocerasus Novita is glanzend donkergroen.
 • Maakt een privacy volle, dichte haag (ook mogelijk in een gemengde haag).
 • Trekt erg veel dierenleven aan, zoals vogels, vlinders en insecten.
 • Bladvorm van de Novita is langwerpig van 12 á 15 centimeter groot.
 • Deze Prunus Laurier krijgt in mei witte bloemen.
 • De Prunus Novita is een hele sterke plant die nauwelijks vatbaar voor ziektes is.
 • Wintergroene haagplant.
 • Zeer winterhard.
 • Groeit op ieder bodemsoort.

Advies

De Prunus Laurocerasus Novita is zeer resistent tegen ziektes als hagelschot en meeldauw, hier hoeft u dus zich geen zorgen om te maken. Echter is het belangrijk dat er goed aangeplant wordt, de planten water krijgen en dat het snoeien van de Prunus Novita in de juiste periodes gebeurt. Daarom geven wij u graag ons advies. Plant nooit meer dan 3 stuks per meter. Deze hoeveelheid planten per strekkende meter zorgt er voor dat de Laurierhaag goed kan groeien en daar de ruimte voorheeft. Zo krijgt u een mooi dichte haag. Ook past de Novita goed in een gemengde haag. U kunt de Laurier haag goed mengen met andere laurier soorten zoals de Portugese Laurier of de Laurier Rotundifolia of juist met andere wintergroene haagplanten zoals de Thuja smaragd. Zo creëert u een dichte haag met een speelse look voor in uw kleine tuin of (middel) grote tuin. De planten van Coniferen.nl zijn gezonde planten van hoge kwaliteit. Om dit te behouden geven wij graag advies.

Aanplant

Het juist aanplanten van de Novita Laurier is niet heel moeilijk, wel is het goed om de juiste richtlijnen te volgen voor het gewenste resultaat. Ziet u er tegen op? Laat u dan volledig ontzorgen door onze aanplantservice. Deze sterke plant is niet vatbaar voor ziektes. Zorg er voor dat de standplaats van de sterke plant zon/ halfschaduw is en dat u niet meer dan 3 planten per strekkende meter plant.

Het planten van de Laurocerasus Novita gaat als volgt: Wij raden aan om een gat 10cm dieper en breder te maken dan de kluit van de snelgroeier en de bodem aarde los te maken. Doordat de aarde los is kunnen de wortels gemakkelijk de grond in. Laat vervolgens de wintergroene haagplant langzaam zakken in dit gat. Let op! Verwijder de jute zak om de blote wortels niet. Bij verwijdering beschadigd u de blote wortels en vervalt de hergroeigarantie.  Vul vervolgens het aanplant gat van de Laurocerasus Novita op met potgrond of aarde. Gaat u een gemengde haag planten of een Laurierhaag? In het geval dat u een haag poot raden wij aan om een paal aan beiden zijkanten van de haag te plaatsen en daar tussen een touwtje te spannen. Tijdens het graven kunt u dit touwtje volgen, waardoor u gegarandeerd dat u een rechte haag krijgt. U kunt zowel een Novita haag als een gemengde haag aanplanten. Maak bijvoorbeeld een combinatie van een laurier haagplant met een Thuja haagplant zoals de Thuja Smaragd of de Thuja Brabant. Meng zo lage haagelementen met hoge haagelementen en creëer een speels effect in uw tuin. Zowel de bloeiende hagen als de groene winterhagen zijn een prachtig gezicht. Geef direct na aanplanting de haag/boom ruim water, zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat i.v.m. wortelrot. De maximale hoeveelheid planten per strekkende meter is 3. Geef de eerste twee jaar na aanplanting extra water, één keer per week, mits het niet vriest of veel geregend heeft. Geef daarnaast ruim water , 2 tot 3 keer per week, tijdens droge en warme periodes.

Laat u de Laurier liever aanplanten ook dat verzorgen wij graag voor u. Coniferen.nl beschikt over een eigen aanplantservice.

Snoei

Het snoeien van deze wintergroene haagplant is zeer belangrijk. Voor een mooie strakke dichte haag snoeit u de Prunus Laurocerasus Novita ongeveer 2 keer per jaar, minder snoeien is natuurlijk ook mogelijk. De twee beste snoeiperiodes zijn april/mei en augustus/september. U kunt met gerust hart flink de wintergroene hagen veel snoeien, zolang de barst van de stam niet beschadigt wordt kan de Prunus laurocerasus Novita nog terug groeien en zullen er weer gewoon glanzende bladeren groeien. Zo krijgt u een compacte, dichte haag. Zorg ervoor dat de heggenschaar of snoeischaar scherp is, dit maakt het snoeien een stuk aangenamer. Tevens is het goed om de heggenschaar schoon te maken voor en na gebruik. Ondanks dat de snelle groeier Novita niet vatbaar voor ziektes is, kunt u met een vieze heggeschaar gemakkelijk plantziektes overbrengen. Om snoeischade aan het blad van de snelle groeier te voorkomen raden wij aan om alleen te snoeien als het vochtig weer is met weinig zon, ook is veroorzaakt het snoeien met een elektrische heggenschaar vaak lelijke snoeischade.

Bemesting

Na twee jaar na aanplanting kan de Laurocerasus Novita elk jaar in het voorjaar bemest worden met mest van DCM voor hagen, taxus, en coniferen. Dit mag pas na twee jaar omdat de Laurier Novita volledig geworteld moet zijn vóór u de Laurierhaag kunt bemensten. DCM zorgt er voor dat de wintergroene haagplant wordt voorzien van de juiste voedingstoffen zodat het goed kan groeien. Deze snelle groeier kan bemesting dan ook erg goed gebruiken. Gaat de u Laurier Novita kopen? Dan doet u er goed aan om gelijk DCM online te kopen zodat u gelijk alles in huis heeft.

Bestellen, bezorgen, betalen

Een Prunus Laurocerasus Novita is bij ons te bestellen in verschillende soorten en maten. Tevens kunt u alle andere haagplanten bekijken via onze webshop en online kopen. Zo hebben wij grote haagelementen, lage haagelementen en potgekweekte haagelementen. Kijk nu snel naar de bestelmogelijkheden op Coniferen.nl!

Uiteraard kunt u bij ons de haagplanten laten bezorgen, maar u kunt ze ook af komen halen bij onze kwekerij in LiendenVeldstraat 2a, 4033AK, Lienden. Maak van te voren een afspraak zodat wij weten wanneer we u kunnen verwachten en uw bestelling klaar hebben staan.

In het geval dat u ervoor kiest om de Laurocerasus Novita te laten bezorgen dan kunt u gebruik maken van de bezorgdienst van Coniferen.nl. U ontvangt uw bestelling dan gewoon thuis. Wanneer de planten geleverd worden is het raadzaam om ze spoedig te planten. De bezorgkosten zijn €40,- per order. Voor orders naar België, De Waddeneilanden, en Duitsland dient u eerst een offerte aan te vragen.

Verder kunt u bij ons kiezen uit de volgende betaalmethodes: iDeal, contant bij levering of afhalen, Paypal of met een Master/Visa Card. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige betaling.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laurier Novita
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!