vragen? 0344 22 81 01

Laurier struiken | Uit onze eigen kwekerij | Allerbeste kwaliteit

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Belangrijkste eigenschappen van onze Laurier struiken

✔ Zeer geschikt als haag
✔ Winterhard en het hele jaar door groen (groenblijvend)
✔ Snelgroeiend
✔ Luxueuze en sierlijke toevoeging aan uw tuin
✔ Eenvoudig te verzorgen

Laurier kopen:

De Laurier is een prachtige struik die de laatste jaren steeds populairder wordt. Het is een prima alternatief voor een Conifeer en wordt daarom veelvuldig als haag toegepast. U creëert er een sierlijke en natuurlijke erfafscheiding mee. Ook solitair komt de Laurier goed tot haar recht. De struiken zijn winterhard én wintergroen, dus zelfs in de winter profiteert u van het schitterende glanzende blad én van optimale privacy. Ze stellen weinig eisen aan de grondsoort. Door de Laurier 2 keer per jaar te snoeien houdt u hem mooi in vorm. Laurier struiken groeien snel.

Laurier kopen bij Coniferen.nl:

Coniferen.nl is dé specialist op het gebied van Coniferen, Laurier en Taxus struiken. Wij hebben de mooiste Laurier struiken voor u geselecteerd. Wat dacht u van de kleinbladige Portugese Laurier of de grootbladige Prunus laurocerasus Rotundifolia? De hoge Laurier Novita en de grote Laurier Caucasica? Bekijk rustig de productpagina’s en laat u verrassen door deze toppers. Komt u er niet uit of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op! Onze medewerkers denken graag met u mee voor een passende oplossing.

U kunt makkelijk én snel uw nieuwe laurierhaag kopen via onze webshop, of kom zelf uw nieuwe haagplanten kiezen bij ons op de kwekerij!

Soorten Laurier

Om een duidelijker overzicht te bieden van onze beschikbare soorten Laurier, volgt nu een lijstje met de soorten Laurierhaag én de bijbehorende kenmerken:

  • Portugese Laurier: De Portugese Laurier (Prunus lusitanica Angustifolia) is een schitterende haagplant met kleine bladeren die het hele jaar door groen zijn. Deze wintergroene haagplanten groeien in zowel zon als schaduw, en kunnen in vrijwel alle grondsoorten worden aangeplant. Bovendien maakt zijn luxueuze uitstraling én compacte groei hem ontzettend populair en geliefd (ook voor kleine tuinen).
  • Laurier Rotundifolia: De Laurier Prunus laurocerasus Rotundifolia wordt ook wel ‘Laurierkers Rotundifolia’ genoemd. Deze groenblijvende laurier groeit vrij breed en heeft grote groene bladeren. De Laurier Rotundifolia is een uitstekende keuze als haagplant, omdat hij u in korte tijd voorziet van een zichtdichte haag, dus meer privacy! Ook deze wintergroene haagplanten groeien in zowel volle zon als volle schaduw, en gedijen goed in vrijwel alle grondsoorten.
  • Laurier Novita: De Laurier Prunus laurocerasus Novita heeft grote donkergroene glanzende bladeren en is een sterke groeier. Net als de Rotundifolia, is de Laurier Novita een zeer geschikte keuze om binnen een korte tijd van meer privacy te kunnen genieten! Een ander groot voordeel van de Laurier Novita is dat het een hele sterke haag plant is die nauwelijks vatbaar is voor ziektes.
  • Laurier Caucasica: De Laurier Prunus laurocerasus Caucasica lijkt een beetje op de Rotundifolia, het verschil zit in de bladeren; deze zijn donkerder en smaller. Een belangrijke reden waarom de Laurier Caucasica zo geliefd is, komt door zijn ontzettend rijke bloei in het voorjaar. De Caucasica groeit vooral omhoog, met zijn smallere vorm is hij dan ook een zeer geschikte keuze voor kleine tuinen! Bovendien is ook deze Laurier heel sterk en goed ziekteresistent.

Bent u benieuwd naar de haagplanten uit onze andere categorieën? Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de Leylandii Conifeer, of onze buxus vervanger: de Taxus Baccata! 

Hoeveel Laurier planten per strekkende meter?

De hoeveelheid planten per strekkende meter hangt af van de hoogte van de haag planten. Voor een mooie volle haag kunt u onderstaande richtlijnen aanhouden. Deze richtlijnen gelden voor al onze soorten Laurierhaag. Wilt u een mooi speels effect creëren in uw haag? Kies dan voor een gemengde haag. Meng bijvoorbeeld de Portugese Laurier (Prunus lusitanica Angustifolia) met de Laurierkers Rotundifolia (Prunus laurocerasus Rotundifolia), Laurier Novita (Prunus laurocerasus Novita), of Laurier Caucasica (Prunus laurocerasus Caucasica)!

Hoogte 40 - 60 cm: 5 planten
Hoogte 60 - 80 cm: 4 planten
Hoogte 80 - 100 cm: 3 planten
Hoogte 100 - 125 cm: 2,5 planten
Hoogte vanaf 125 cm: 2 planten

Laurier bemesten en water geven:

Door de Laurier te bemesten met het bodemverbeterende middel Vivimus houdt u hem gezond en groen. Dit kunt u het beste twee keer per jaar doen: de eerste keer in maart of april (net na de winter) en de tweede keer in juni of juli. In het najaar is de groeiperiode over en hoeft u de bodem niet meer te bemesten. Laurier struiken hebben niet zo veel water nodig. Wees dus voorzichtig met water geven. Als het lange tijd droog is in de zomer heeft de struik wel baat bij extra water. U kunt dan water op de bodem gieten én het blad nat maken. Doe dit niet als de zon op het gebladerte van de Laurier staat.

Laurier snoeien:

Het voordeel van de Laurier snoeien is dat hij niet zo strak geknipt hoeft te worden als bij een Conifeer, omdat hij wat speelser van vorm is. Een Laurierhaag snoeien kunt u het beste twee keer per jaar doen. Snoei de eerste keer in mei en de tweede keer in september. Het is voldoende om alleen de uitstekende takken af te knippen. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar om het overbrengen van ziektes te voorkomen. U mag hem natuurlijk ook strakker knippen voor een formeler resultaat. Meer informatie over de Laurier snoeien vindt u op de productpagina’s.

Laurier planten:

Gaat u de Laurier planten? Graaf dan een geul die 10 cm breder en dieper is dan de kluit. Strooi vervolgens aanplantgrond in het gat. Deze grond bevat belangrijkste meststoffen die uw Laurier nodig heeft voor een geslaagde aanplant en snelle inworteling. Verwijder de juten zak die om de kluit meegeleverd wordt niet. Als u de zak verwijdert vervalt de hergroeigarantie. Wij raden u aan om de Laurier op een standplaats in de volle zon of halfschaduw te zetten. Plant zo’n 2 tot 5 Laurier struiken per strekkende meter en geef ze na de aanplant voldoende water.

Tip: Maak gebruik van onze aanplantservice als u geen tijd of zin heeft om uw Laurier struiken te planten. Wij graven de geul voor u en creëren daarna een prachtige Laurierhaag naar wens.