Taxus Baccata

Venijnboom Baccata

De Taxus Baccata is een Taxus of Venijnboom en is een conifeer uit de Taxusfamilie. Europa, het noorden van Afrika en het zuidwesten van Azië is de plek waar de conifeer van nature vandaan komt. Zo is deze Venijnboom een langzaam groeiende plant maar kan wel ontzettend oud worden wat natuurlijk erg handig is voor een afscheiding. De Taxus kunt u herkennen aan de donkergroene naalden en de rode bessen in het najaar. Deze haagplant is naast de Buxus de meest gewilde haagplant en wij leggen hieronder graag aan u uit waarom u moet kiezen voor de Taxus.


Taxus Baccata is leverbaar van oktober t/m april.

KLANTEN OVER CONIFEREN

Feedbackcompany

9,1 / 10

Gebaseerd op 2557 beoordelingen

Pieter: "Jullie leveren goede kwaliteit bomen"

21 apr. 2024

Vragen of advies:

T. 0344 22 81 01


Assortiment
Eigenschappen

Mijn product

Taxus Baccata

De Taxus Baccata is een prachtige Taxus haagplant met donkergroene naalden. Deze populaire Taxus soort behoort tot de wintergroene hagen. Met deze Taxus krijgt u een mooie volle haag die uw tuin van privacy en afscheiding voorziet. De langzaam groeiende taxus Baccata haag plant is ideaal voor het snoeien van bepaalde vormen en kan snoei dan ook erg goed verdragen. De Taxus haag plant heeft weinig onderhoud nodig en stelt weinig eisen aan de ondergrond en standplaats. De Taxus Baccata haag plant is van goede kwaliteit en deze mooie haag plant kunt u gewoon online kopen, voor de scherpste prijs, bij onze webshop!

Eigenschappen Taxus Baccata

  •        Winterhard en groenblijvend
  •        Geschikt als haag en solitair
  •        Groet op alle grondsoorten
  •        Kan zowel in de zon als halfschaduw /schaduw staan
  •        Groeit sierlijke rode bessen
  •        Zeer geschikt voor vormsnoei
  •        Makkelijk in onderhoud

Het kopen van een Taxus Baccata

De taxus haag plant wordt ook wel de Venijnboom genoemd. De mooie haagplant is zo veelzijdig dat er wel voor ieder wat wils is. De mooie haagplant kan namelijk zowel als haag als solitair geplant worden. De sterke haag plant heeft prachtige donkergroene naalden die het hele jaar door uw tuin sieren. De Taxus Baccata is een haagplant die voor een luxe afscheiding en privacy in uw tuin zorgt. De bloeiende hagen zijn ook nog eens een prachtig gezicht dankzij de rode besjes. Overal in uw tuin kunt u de mooie haag Taxus planten. De Taxus Baccata kan namelijk in zowel de zon als halfschaduw/ schaduw staan. Met de Taxus maakt u een prachtige groenblijvende haag of een gemengde haag. Meng bijvoorbeeld de Taxus met andere Taxus soorten zoals de Taxus Media Hillii. Zo creëert u een mooie haag die erg speels oogt in uw tuin. De Taxus Baccata is van goede kwaliteit en word bij onze kwekerij in Lienden gegroeid. Zo blijft deze taxus haag het hele jaar mooi groen waardoor het zorgt voor beschutting. De Taxus Baccata bezit donkergroene naalden en in het najaar groeien er rode bessen aan waardoor de haag een hele warme uitstraling krijgt. De rode besjes zijn echter niet eetbaar en de zaadjes in het vruchtvlees zijn giftig. Voor dieren zijn de donkergroene naalden die de Taxus bezit erg giftig. De Taxus Baccata is een langzame groeiende Taxus soort maar wordt zeer oud en is ideaal voor het creëren van een mooi volle haag. De wintergroene haagplant is van hoge kwaliteit en is een erg populaire Taxus haagplant. De Taxus Baccata haagplant stelt weinig eisen aan de ondergrond en kan ook elke standplaats (zon/ halfschaduw/ schaduw) groeien. De Taxus Baccata haagplant houdt echter niet van natte voeten en de ondergrond dient daarom goed doorlatend te zijn. De Taxus Baccata is een uitstekende wintergroene haagplant die zowel in een taxushaag als een gemengde haag erg mooi staat. De Taxus Baccata haagplant is een langzaam groeiende taxus plant en daarom een kostbare plant. De Taxus Baccata haag wordt ongeveer 10 meter hoog. De Taxus Baccata haag vergt weinig onderhoud en vormt een prachtige dichte haag die zich ook goed leent voor vormsnoei. De Taxus Baccata kunt u gemakkelijk online kopen via onze webshop in verschillende maten. Via Coniferen.nl koopt u gemakkelijk verschillende soorten platen zoals de Taxus Baccata maar ook de Taxus Media Hilli, coniferen en kant-en-klaar haagplanten. Zo hebben wij hoge haagelementen, lage haagelementen en potgekweekte haagelementen, voor ieder wat wils. Bekijk alle planten online via Confiren.nl!

 

Advies

Om er voor te zorgen dat u een mooi groene Taxus Baccata krijgt hebben wij voor u adviezen op een rijtje gezet. De Taxus Baccata is geen moeilijke plant en stelt weinig eisen aan de standplaats of grondsoort. De wintergroene mooie haag groeit eigenlijk overal wel. De Taxus Baccata groeit wel het best in de volle zon of halfschaduw. Gaat u een Taxus Baccata kopen? Kijk dan eerst of uw grond wel goed vocht doorlatend is. De groenblijvende haag houdt namelijk niet van natte voeten en de wortels van de Baccata zouden kunnen gaan rotten als ze te nat blijven. De Taxus Baccata kunt u gewoon online kopen, net als al onze andere producten. Bekijk ook eens onze kant-en-klaar hagen, bij Coniferen.nl vindt u zowel hoge haagelementen als lage haagelementen en hebben wij een ruim assortiment waar u uit kunt kiezen. Alle planten zijn van goede kwaliteit en komen van onze kwekerij in Lienden.

Het planten van een Taxus Baccata

Het planten van een Venijnboom gaat in principe op dezelfde wijze als ieder andere plant. Het is belangrijk bij het planten van de conifeer dat deze niet in een te natte bodem wordt geplant. Zodra u de boom in een te natte bodem plant, gaan de wortels rotten en kan de Taxus afsterven. Dat zal uiteraard erg zonde zijn van de mooie haag. Wanneer de grond dus slecht afwatert, is het belangrijk dat u eerst een drainage gaat aanleggen. Voordat u de haag kunt planten is het belangrijk dat er een gat van 50 centimeter wordt gegraven op de desbetreffende plek. Wanneer u een haag wilt planten raden wij u aan om aan beide zijkanten waar u de haag wilt gaan plaatsen een paaltje neer te zetten met daartussen een gespannen touw. Hierdoor weet u zeker dat uw haag recht komt te staan. Zodra u de haag net heeft geplant is het belangrijk dat de Taxus Baccata haag voldoende water krijgt. Hierdoor verwijdt de lucht uit de grond en kunnen de wortels van de wintergroene haag goed contact maken met de aarde. U dient niet meer dan 3 stuks per strekkende meter te planten. Zo kan de Baccata haag plant goed groeien, met genoeg ruimte, en kan de taxus compact groeien tot een wintergroene, dichte en vooral mooie haag.

Komt u er niet uit kunt? Op onze pagina aanplanten vindt u meer informatie over het aanplanten van een Taxus Baccata. Koop online uw Taxus Baccata of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten  

Het verzorgen van een Taxus Baccata

Het is erg belangrijk dat u de Taxus goed onderhoudt. De taxus is van goede kwaliteit en het zou zonde zijn als u de kwaliteit niet behoudt. De taxus snoeien is geen zware klus, mits u het wel gewoon bijhoudt. U kunt twee keer per jaar de taxus snoeien. Het snoeien van de Taxus planten is belangrijk omdat deze haagplant gewoon door blijft groeien en ongeveer 10 meter hoog kan worden. Het zou zonde zijn als de haag uw uitzicht gaat bederven omdat u de snoeiperiodes niet heeft aangehouden. Naast dat u het snoeien goed moet bijhouden is het ook belangrijk dat de grond niet te nat wordt. De te natte bodem kunt u oplossen door hydrakorrels toe te voegen rondom de grond van de taxus planten. Deze korrels nemen voldoende water op waardoor de Taxus geen natte voeten krijgt.

Bemesting

Na het regelmatig water geven van de Taxus haagplant doet u er goed aan om de Taxus Baccata Venijnboom ook regelmatig wat mest te geven. Gaat u de taxus bemesten, dan zorgt u er eigenlijk voor dat de taxus haag alle nodige voedingstoffen krijgt om optimaal te groeien. Doe dit vóór iedere groeiperiode. De groeiperiodes zijn maart en juni. De wintergroene hagen hebben hier baat bij, vooral ná het snoeien. Gaat u een Taxus Baccata kopen, kijk dan bij onze accessoires om gelijk de mest er bij te bestellen. Zo heeft u alles in huis om een uw groenblijvende haagplant een juiste start te geven en gezond te houden.

Het snoeien van een Taxus Baccata

Doordat de Baccata in elke vorm te snoeien is, komt u deze conifeer op vele plekken tegen. Het is wel belangrijk dat u de Baccata tweemaal per jaar snoeit. De beste momenten voor een goede knipbeurt zijn in de maanden juni en september. U kunt de haag flink snoeien aangezien de Taxus hier geen enkele moeite mee heeft. Gaat u de taxus snoeien, let er dan op dat u de taxus niet terug knipt tot het oude hout. Dit kan snoeischade veroorzaken. Op deze manier kunt u de haag netjes in vorm houden en zorgt u voor een nette, strakke uitstraling tijdens de wintermaanden. Tevens krijgt de taxus nieuwe takken, bladeren én groeien er meer rode besjes. Waar u wel op moet letten tijdens het snoeien is dat u dit niet in de felle zon uitvoert, aangezien dan de blaadjes van de conifeer goed kunnen verbranden en dat zou zonde zijn als u al een volgroeide haag heeft gecreëerd. Gaat u de Taxus kopen? Op onze pagina snoeien vindt u meer informatie over het snoeien van een Taxus Baccata en andere coniferen. Bekijk ook onze andere planten online via onze webshop.

Bestellen, bezorgen betalen

Wilt u deze Taxus kopen? De Baccata Venijnboom is bij ons te bestellen in verschillende soorten en maten. Creëer een prachtige Taxus haag of een gemengde haag in uw tuin. Ook andere taxus soorten zoals de Taxus Media en zowel hoge haagelementen, potgekweekte haagelementen als lage haagelementen en kant-en-klaar hagen zijn verkrijgbaar. Bekijk daarom ook onze andere planten online. U kunt de Taxus haagplant, en vele andere planten, gewoon online kopen via onze webshop. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de Taxus media Hillii, ook deze Taxus soort behoort tot de wintergroene hagen en is een heuse verrijking van uw tuin. Uw bestelling wordt afgesloten met een veilige betaling naar keus. De planten zijn van hoge kwaliteit en kunt u zowel laten bezorgen als afhalen. Kijk snel naar de bestelmogelijkheden op Coniferen.nl!

Uiteraard kunt u bij ons de haagplanten laten bezorgen, maar u kunt ze ook af komen halen bij onze kwekerij in Lienden. Veldstraat 2a, 4033AK, Lienden

In het geval dat u ervoor kiest om de Taxus Baccata Taxus haagplant te laten bezorgen dan kunt u gebruik maken van de bezorgdienst van Coniferen.nl. De bezorgkosten zijn €40,- per order. Voor orders naar België, De Waddeneilanden, en Duitsland dient u eerst een offerte aan te vragen.

Alle bestellingen worden afgesloten met een veilige betaling. U kunt bij ons kiezen uit de volgende betaalmethodes: iDeal, contant bij levering of afhalen, Paypal of met een Master/Visa Card.

 

Helaas is dit product nu niet op voorraad. Laat je e-mailadres achter om geïnformeerd te worden zodra het product voorradig is.
E-mail
  (Stuur mij een bericht als dit product weer op voorraad is.)