Thuja Smaragd Spiraal

Snoeivorm

v.a.: € 100,00

Formaat
Hoogte 100-120, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 100-125
Najaar 2023
€ 100,00
Hoogte 140-160, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 140-160
Najaar 2023
€ 150,00
Hoogte 160-180, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 160-180
Najaar 2023
€ 180,00
Hoogte 180-200, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 180-200
Najaar 2023
€ 199,00
Hoogte 200-225, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 200-225
Najaar 2023
€ 225,00
delivery icon

Thuisbezorgd in NL voor € 40,00 per order (m.u.v. de Waddeneilanden)

Stel een vraag

Spiraalconifeer geknipt van Thuja occidentalis Smaragd. Deze conifeer heeft als voordeel dat deze niet zo hard groeit, dit betekent dat de conifeer maar 1 a 2 keer per jaar geknipt hoeft te worden om hem in perfect in model te houden. De conifeer is winterhard en blijf het hele jaar groen.

Onze voordelen:

 • Rechtstreeks uit onze eigen kwekerij
 • De grootste in Coniferen en Haagplanten
 • Hergroeigarantie
 • Voor €40,00 thuisbezorgd

Thuja Smaragd Spiraal

De Thuja Smaragd Spiraal is een Thuja Smaragd die in een spiraal vorm geknipt is. De Thuja Smaragd wordt ook wel de westerse levensboom smaragd genoemd of de Levensboom Spiral genoemd. De Thuja Smaragd behoort normaliter tot de wintergroene hagen. Deze westerse levensboom conifeer is zeker wel wintergroen, maar wordt gepland als solitair. Met zorg en moeite wordt de Thuja occidentalis Smaragd zo gesnoeid en gebonden zodat wij deze kunnen leveren in spiraalvorm. De Thuja Smaragd Spiraal is dus niet bedoeld als haag en functioneert als solitair. Wel hebben wij ook de Thuja Smaragd in haagvorm. Met deze conifeer creëert u gemakkelijk een dichte haag. De Thuja Occidentalis Smaragd spiraal is een echte sierboom. De sierlijke spiraal vorm is een echte eyecatcher die u niet in elke tuin ziet. Deze bijzondere Thuja Smaragd is van veel sierwaarde voor uw tuin en blijft het hele jaar mooi groen. De conifeer groeit rustig en smal en blijft het hele jaar door helder groen. Voor de groenblijvende haagplant Thuja Smaragd kunt u hier kijken. Logischerwijs heeft de Thuja Smaragd Spiraal meer zorg nodig dan een normale Thuja Smaragd, in de vorm van bijvoorbeeld snoeien. Net zoals de normale Thuja Occidentalis Smaragd is ook de Thuja Smaragd Spiraal wintergroen en winterhard, net als andere populaire soorten uit de Thuja familie, zoals de Thuja occidentalis Brabant en Thuja Plicata. De Thuja occ spiraal kan in zowel een kleine tuin als in een (middel) grote tuin staan. De Levensboom Spiral soort gedijt goed in elke soort grond en heeft behalve snoeien weinig andere zorg nodig. De Thuja Smaragd groeit ongeveer 30 centimeter per jaar onder optimale omstandigheden en groeit vrij compact. De smal opgaande boom groeit compact en smal waardoor hij erg sterk staat. Wilt u de Thuja spiraal kopen? De Thuja Smaragd Spiraal, en al onze andere planten, heesters en haagplanten, zijn van hoge kwaliteit en kunt u online kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze kant-en-klaar hagen online via onze webshop. Bekijk alle bomen hier. De Thuja smaragd Levensboom Spiral kan goed gecombineerd worden als solitair met bijvoorbeeld wintergroene bodembedekkers of juist bladverliezende bodembedekkers. Bij coniferen.nl verkoper wij top hagen en heesters, coniferen maar ook solitaire planten. Wij kunnen uw bestelling bij u thuis afleveren maar ook bent u van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden om uw bestelling af te halen. Maak van te voren een afspraak.

Eigenschappen Thuja Occidentalis Smaragd Spiraal:

 • Solitair, een echte sierboom.
 • Heldergroene kleur
 • Winterhard.
 • Wintergroen.
 • Gedijt goed op elke grondsoort.
 • Weinig onderhoud.
 • Standplaats: Zon /halfschaduw.
 • Rustige groei.

Advies

De Thuja Smaragd Spiraal heeft net zoals de Thuja occidentalis Smaragd haagplant zorg nodig, vooral instructies voor het snoeien zijn nodig. Wij geven u graag advies over hoe en wanneer de Levensboom Spiral te snoeien. Aangezien deze plant vormsnoei is, is het nodig om 3 tot 4 keer per jaar te snoeien, dit om de spiraalvorm te behouden. Hierdoor bevorderd u de compacte groei en behoudt u deze prachtige vorm voor een bijzonder beeld in uw tuin. In principe kunt de Thuja occ Smaragd spiraal het hele jaar door snoeien, mits het niet vriest. U kunt gemakkelijk takken die uitsteken wegsnoeien.

Aanplant

U kunt zelf de Thuja occ smaragd spiraal aanplanten, maar dit kunnen wij ook voor u doen. Wij ontzorgen u volledig en graven de geul, planten de conifeer en zorgen dat hij perfect staat in uw tuin. Bekijk hier onze aanplantservice. Wilt u zelf de Thuja occ smaragd spiraal planten? Volg dan de onderstaande aanplant adviezen op.

De Westerse levensboom smaragd spiraal wordt als solitair geplant en komt rechtstreeks uit onze kwekerij. Wij raden aan om een gat 10cm dieper en breder te maken dan de kluit van de Thuja occ. Laat vervolgens de Levensboom Spiral langzaam zakken in dit gat. Let op! Verwijder de jute zak om de blote wortels niet. Bij verwijdering beschadigd u de wortels en tevens vervalt de hergroeigarantie. 
Vul vervolgens het aanplantgat van de Thuja smaragd op met potgrond of aarde. Geef direct na aanplanting de haag/boom voldoende water, zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat i.v.m. wortelrot. Zo gaat lucht uit de grond en kunnen de wortels van de Thuja occ goed contact maken met de aarde.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw Levensboom Spiral door ons te laten planten, wel zo makkelijk. 

Snoei

Het Snoeien van de Levensboom Spiral is zeer belangrijk, voor een mooie strakke spiraalvorm snoeit u de Thuja Smaragd Spiraal 3 à 4 keer paar jaar. Zo zorgt u ervoor dat de smal opgaande westerse levensboom smaragd mooi en compact blijft. De twee beste snoeiperiodes zijn april/mei en augustus/september, voor de rest kunt u altijd snoeien, behalve als het vriest. De westerse levensboom spiraal blijft het hele jaar door mooi groen en vooral compact wanneer u goed snoeit. U kunt met gerust hart flink veel snoeien, zolang de barst van de stam niet beschadigt wordt kan de Thuja Smaragd nog terug groeien.  Zorg ervoor dat de heggenschaar of snoeischaar scherp is, dit maakt het snoeien een stuk aangenamer. Om snoeischade aan het blad te voorkomen raden wij aan om alleen te snoeien als het vochtig weer is met weinig zon, ook is veroorzaakt het snoeien met een elektrische heggenschaar vaak lelijke snoeischade. Doordat de Thuja occ een langzame groeier is heeft u niet veel snoeiwerk. U kunt gemakkelijk de spiraal vorm bijhouden voor een prachtig resultaat. Snoei de takken nooit terug tot op het oude hout, dit kan de vorm aantasten en snoeischade ontstaan. Tevens dient u er rekening mee te houden dat de onderkant van de smaragd altijd breder is dan het bovenste gedeelte. Hier houdt u de Levensboom Spiraal sterk en blijft de Thuja conifeer goed in vorm.

Bemesting

De Thuja occ smaragd spiraal vorm heeft niet veel verzorging nodig. Twee jaar na aanplanting kan de Thuja Smaragd in het voorjaar worden bemest met mest van DCM voor hagen, taxus, en coniferen. Dit mag pas na twee jaar omdat de Thuja occ dan goed geworteld is. De beste tijd om de Thuja occ smaragd spiraal te bemesten is in het begin van de lente. Het groeiseizoen is dan nog nét niet begonnen en zo krijgt de Thuja occ spiraal een extra steuntje in de rug om goed te kunnen groeien.  Gaat u de Thuja spiraal kopen? Bestel dan gelijk mest mee, zodat u gelijk alles in huis heeft voor een goede start voor uw Thuja occ.

Thuja Smaragd water geven

Coniferen zuigen veel water op uit de grond. Ook bij de Thuja Smaragd planten is dit het geval. De westerse levensboom groeit rustig, maar drinkt wel veel water. De eerste twee jaar na het aanplanten van de Thuja occ is het belangrijk om deze van water te voorzien. Geef één keer in de week de mooie groene solitair water, mits het niet vriest of veel geregend heeft. Is het lange tijd droog in de zomer? Dan doet u er altijd verstandig aan om de Westerse levensboom Thuja occidentalis op regelmatige basis water te geven. Hiermee voorkomt u het uitdrogen van de wortels. Geef de Thuja occ dan 2 tot 3 keer per weer water, afhankelijk van de warmte. Organisch materiaal kan helpen tegen de verdamping.

Bestellen, bezorgen, betalen

Een Westerse levensboom Smaragd is bij ons te bestellen in verschillende soorten en maten en komt rechtstreeks uit onze kwekerij. Kijk nu snel naar de bestelmogelijkheden op Coniferen.nl! Bekijk ook onze andere producten zoals de Thuja occidentalis Brabant of de Thuja plicata of één van onze kant-en-klaar hagen. Alle producten kunt u gemakkelijk online kopen en komen rechtstreeks van onze kwekerij af.

Uiteraard kunt u bij ons de haagplanten laten bezorgen, maar u kunt ze ook af komen halen bij onze kwekerij in LiendenVeldstraat 2a, 4033AK, Lienden

In het geval dat u ervoor kiest om de Thuja Smaragd te laten bezorgen dan kunt u gebruik maken van de bezorgdienst van Coniferen.nl. De bezorgkosten zijn €40,- per order. Voor orders naar België, De Waddeneilanden, en Duitsland dient u eerst een offerte aan te vragen.

Verder kunt u bij ons kiezen uit de volgende betaalmethodes: iDeal, contant bij levering of afhalen, Paypal of met een Master/Visa Card.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Thuja Smaragd Spiraal
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!