Chamaecyparis Stardust Plateau

Chamaecyparis Stardust - Gele Conifeer

v.a.: € 150,00

Formaat
Hoogte 120-140, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 120-140
Najaar 2023
€ 150,00
Hoogte 140-160, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 140-160
Najaar 2023
€ 160,00
Hoogte 160-180, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 160-180
Najaar 2023
€ 165,00
Hoogte 180-200, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 180-200
Najaar 2023
€ 175,00
Hoogte 200-225, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 200-225
Najaar 2023
€ 205,00
delivery icon

Thuisbezorgd in NL voor € 40,00 per order (m.u.v. de Waddeneilanden)

Stel een vraag

De Chamaecyparis Lawsoniana Stardust is een helder gele conifeer die zeer geschikt is voor vormsnoei. Deze Stardust is in plateau's gesnoeid. De stardust is winterhard en groeit gemiddeld snel. Rond de 30 cm per jaar. Met 1 a 2 maal knippen per jaar is deze conifeer onderhoudsvriendelijk. Wordt geleverd in pot.

Onze voordelen:

  • Rechtstreeks uit onze eigen kwekerij
  • De grootste in Coniferen en Haagplanten
  • Hergroeigarantie
  • Voor €40,00 thuisbezorgd

Chamaeacyparis Stardust Plateau

De Chameacyparis Stardust Plateau is op twee manieren vrij uniek, niet alleen is deze Gele Conifeer geknipt in een rare vorm die niet vaak voorkomt, maar ook wordt de Gele Conifeer niet heel vaak gezien. De Gele Conifeer, Latijnse naam Chameacyparis lawsoniana 'Stardust', is een winterharde en wintergroene conifeer. De Gele Conifeer is het hele jaar door geel, is goed resistent tegen ziektes en insecten. Dankzij de eigenschap om vrij compact te groeien is de Chamaeacyparis goed geschikt voor vormsnoei. De Chamaeacyparis Stardust Plateau is geschikt voor iedereen die wat levende kunst in de tuin wil. Het enige nadeel van deze mooie vormsnoei is dat er 3 tot 4 keer per jaar gesnoeid moet worden i.p.v 1 tot 2 keer per jaar.

Eigenschappen Chamaeacyparis Stardust Plateau:

  • Geschikt voor vormsnoei.
  • Winterhard.
  • Hele jaar geel.
  • Geleverd in pot.
  • Uniek

Advies

Het is belangrijk dat de Gele Conifeer met zorg geplant word, ook al kan deze wel wat hebben. Om ervoor te zorgen dat het plant-proces optimaal verloopt geven wij graag wat adviezen mee, ook over de verzorging na de aanplanting.

Aanplant

Wij raden aan om een gat 10cm dieper en breder te maken dan de kluit en vervolgens de Gele Conifeer langzaam aan te laten zakken in dit gat. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. 
Vul vervolgens dit gat op met potgrond of aarde. In het geval dat u een haag poot raden wij aan om een paal aan beiden zijkanten van de haag te plaatsen en daar tussen een touwtje te spannen. Tijdens het graven kunt u dit touwtje volgen, waardoor u gegarandeerd dat u een rechte haag krijgt. 
Geef direct na aanplanting de haag/boom voldoende water, zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat i.v.m. wortelrot.

U kunt bij coniferen.nl er ook voor kiezen om u schitterende vormsnoei door ons te laten aanplanten, wij beschikken over een eigen aanplantservice. 

Snoei

Snoeien is zeer belangrijk, voor mooi strakke vormsnoei snoeit u de Gele Conifeer 3 tot 4 keer per jaar, minder snoeien is natuurlijk ook mogelijk. De twee beste snoeiperiodes zijn april/mei en augustus/september. U kunt met gerust hart flink veel snoeien, zolang de barst van de stam niet beschadigt wordt kan de Gele Conifeer nog terug groeien. Zorg ervoor dat de heggenschaar of snoeischaar scherp is, dit maakt het snoeien een stuk aangenamer. Om snoeischade aan het blad te voorkomen raden wij aan om alleen te snoeien als het vochtig weer is met weinig zon, ook veroorzaakt het snoeien met een elektrische heggenschaar vaak lelijke snoeischade.

Bemesting

In het voorjaar kan de Gele Conifeer bemest worden met mest van DCM voor hagen, taxus, en coniferen.

Bestellen, bezorgen, betalen

Een Chameacyparis Stardust Pleateauis bij ons te bestellen in verschillende soorten en maten. Kijk nu snel naar de bestelmogelijkheden op Coniferen.nl!

Uiteraard kunt u bij ons de haagplanten laten bezorgen, maar u kunt ze ook af komen halen bij onze kwekerij in LiendenVeldstraat 2a, 4033AK, Lienden

In het geval dat u ervoor kiest om de Chamecyparis Stardust Plateau te laten bezorgen dan kunt u gebruik maken van de bezorgdienst van Coniferen.nl. De bezorgkosten zijn €40,- per order. Voor orders naar België, De Waddeneilanden, en Duitsland dient u eerst een offerte aan te vragen.

Verder kunt u bij ons kiezen uit de volgende betaalmethodes: iDeal, contant bij levering of afhalen, Paypal of met een Master/Visa Card.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chamaecyparis Stardust Plateau
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!