Taxus Baccata

taxus baccata haagDe Taxus Baccata Venijnboom heeft een glanzende, donkergroene kleur. Verder naar onder toe wordt deze lichter van kleur. De Taxus wordt veel gebruikt als haag in tuinen en plantsoenen maar is ook solitair heel mooi. Tevens is de Taxus Baccata zeer geschikt voor vormsnoeien. Tijdens de groei vormt de Taxus Baccata een dikke stam met veel zijtakken.

Deze Taxus kan zeer oud worden. Daarbij kunt u denken aan honderden jaren. Er zijn gevallen bekend van meer dan duizend jaar. De bijnaam 'venijnboom' heeft hij te danken aan de giftige rode bes, het vruchtvlees is zoet en wel eetbaar maar de pit is dodelijk giftig. Het gif zorgt voor hartritme stoornissen, hartstilstand en beschadigd de lever en nieren. De taxus is winterhard en blijft het hele jaar groen.

Het is een langzame groeier die ongeveer 20 cm per jaar groeit. Aan 1 a 2 maal knippen per jaar heeft de taxus voldoende. Advies: plant 3 a 3,5 taxus op een meter.

Klik hier voor alle prijzen en beschikbare hoogten.

Betrouwbaar advies
Op onze coniferenkwekerij werken zeer ervaren mensen. Dagelijks zijn wij in de kwekerij bezig met het onderhouden van het aanbod. Hierdoor kunt u gedegen advies verwachten bij de aankoop van uw coniferen, planten en struiken. Ook voor vragen over de verzorging ervan kunt u bij ons terecht.

Breng ons een bezoek
Bent u benieuwd hoe onze kwekerij eruit ziet? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding op onze coniferenkwekerij. waar u de Thuja smaragd uit kunt zoeken ook heeft u de keus uit andere soorten haagconiferen zoals de Thuja Gelderland of de Thuja brabant. De kwekerij is elke zaterdag geopend. Wilt u liever op een andere dag langskomen, dan kunt u een afspraak maken. Samen kijken we dan rustig rond en vinden we de voor u geschikte boom.

Maak een afspraak

Coniferen.nl  helpt u graag bij de aanschaf van coniferentaxus en laurieren. Bekijk daarom het aanbod in onze coniferen webwinkel of neem contact op voor een afspraak op onze kwekerij. Bel naar 06 – 42 23 22 00 of stuur een e-mail naar info@coniferen.nl

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 01

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 01