Informatie over Thuja's

thuja brabantVeel van de bekende Thuja’s worden gebruikt om er hagen mee te maken. Dit zijn onder andere de Thuja Brabant, de Thuja Smaragd en de Thuja Gelderland. Ook solitair worden thuja’s gebruikt, vaak om een tuin aan te kleden en kleur te geven. Thuja’s zijn geschikt om in een vorm te snoeien. Veel voorkomende vormen zijn de spiralen en de bollen. De kleuren zijn uiteenlopend van donkergroen tot gelig. In de winter willen thuja’s wat bronskleurig worden om in het voorjaar weer fris groen te worden. Er zijn veel variëteiten binnen de Thuja’s, er zijn snelle groeiers zoals de Brabant. Maar er is ook bijvoorbeeld de thuja Teddy, deze doet er jaren over om een bol te worden van kniehoogte.

In verschillende delen van de wereld worden de Thuja’s 'levensbomen' genoemd en zijn ze gebruikt voor diverse medische doeleinden. Onder andere is het nuttig tegen wratten, hartzwakte en slijmvliesontsteking in de longen.

Desondanks zijn Thuja’s vooral heel erg mooi en zeer geschikt voor erfafscheidingen en hagen. De thuja heeft een compacte groeivorm en slaat op vrijwel alle soorten aarde aan. In een vrij korte tijd heeft u een dichte haag die slechts enkele keren per jaar wat aandacht vraagt. In het voor en najaar een keer snoeien is over het algemeen voldoende.

 

Koop hier uw Thuja's!

 

Betrouwbaar advies
Op onze coniferenkwekerij werken zeer ervaren mensen. Dagelijks zijn wij in de kwekerij bezig met het onderhouden van het aanbod. Hierdoor kunt u gedegen advies verwachten bij de aankoop van uw coniferen, planten en struiken.  Ook voor vragen over de verzorging ervan kunt u bij ons terecht. 

Breng ons een bezoek
Bent u benieuwd hoe onze kwekerij eruit ziet? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding op onze coniferenkwekerij. Waar u uit de verschillende soorten uw haagconiferen kunt zoeken. De kwekerij is elke zaterdag geopend. Wilt u liever op een andere dag langskomen, dan kunt u een afspraak maken. Samen kijken we dan rustig rond en vinden we de voor u geschikte boom.

Maak een afspraak                                                                                                             

Coniferen.nl helpt u graag bij de aanschaf van prachtige coniferen, taxus en laurieren. Bekijk daarom het aanbod in onze coniferen webwinkel of neem contact op voor een afspraak op onze kwekerij. Bel naar 06 – 42 23 22 00 of stuur een e-mail naar info@coniferen.nl

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 01

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 01