Thuja Martin, compact groeiende conifeer

De conifeer Thuja Martin is een compact groeiende haagconifeer. Het blad is glanzend donkergroen en blijft dat het hele jaar. Het is dus een wintergroene conifeer. Deze boom wordt ook wel de reuzenlevensboom genoemd en heeft die naam gekregen in Westelijk Noord-Amerika. Daar werd het door de lokale bevolking effectief gebruikt tegen scheurbuik. Ook is het een van de belangrijkste houtleveranciers. Het hout staat bekend als 'Western Red Cedar' en werd veel gebruikt om zijn lange levens duur. Indianen gebruikten de reuzenlevensboom om kano's van te maken. De conifeer Martin kan in optimale omstandigheden wel 50 meter hoog worden. In ons klimaat wordt hij rond de 20 meter maar is met een jaarlijkse snoeibeurt zeer goed als haag te planten. Plant voor een mooie dichte haag 2,5 coniferen per meter.

De vrucht van de Thuja Martin bestaat uit kegeltjes die eerst groen zijn maar later naar bruin verkleuren. Elk kegeltje bestaat uit tien tot twaalf dunne overlappende schubben.

De Thuja Martin staat het liefst in een voedzame grond die niet uitdroogt. Veel bodems zijn geschikt. Het snoeien van de Martin als haag kan het beste gedaan worden in de vroege herfst. Plant u de conifeer Thuja Martin solitair, beperk het snoeien dan tot het wegnemen van slechte of dode takken.

U kunt de Thuja Martin kopen via onze webshop. Op coniferen.nl vind u meer dan alleen de Thuja Martin. Wij verkopen ook Brabant, Gelderland, Smaragd en Yvonne. Daarnaast leveren we Taxus en Laurieren van hoge kwaliteit. Bekijk daarom het volledige aanbod in onze webwinkel of neem contact op voor een afspraak op onze kwekerij. Bel naar 06- 42 23 22 00 of stuur een e-mail naar info@coniferen.nl.

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 01

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 01